G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,08
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.661,41

Şanlıurfa’da 351 Kayıt Dışı Elektrik Trafosu Tarlalarda Gizlenmiş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da Dicle Elektrik tarafından gerçekleştirilen saha çalışmaları kapsamında, jandarma desteği ile il genelinde drone ile rutin kontrol gerçekleştirildi. Bu kontroller sonucunda, Akçakale, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Harran, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde 100 bin nüfusa yetecek güçte olduğu belirlenen 351 adet kayıt dışı elektrik trafosu tespit edildi. Bu trafoların toplamda 53 bin 500 KVA güce sahip olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kaçak elektrik kullanımının ekonomiye ciddi zararlar verdiğine dikkat çekilen açıklamada, normal tüketimden 9-10 kat fazla enerji tüketilmesinin tedarik sürekliliğini olumsuz etkilediği belirtildi. Nisan ayı içinde tespit edilen 351 kayıt dışı trafoların yıllık ekonomiye verdiği zararın 200 milyon lirayı geçtiği vurgulandı. Bu kapsamda, Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerinde el konulan 19 kayıt dışı trafonun dışında kalan 332 trafonun da el konulması için suç duyurusunda bulunuldu. Drone kayıtlarında trafoların tarlalara gömülerek gizlendiği de tespit edildi.

Elektrik kullanımındaki kaçağa karşı mücadelenin süreceği belirtilen açıklamada, kaçak tüketimin bölgede yüzde 42.8’e kadar düşürüldüğü ve bu yönde çalışmalara devam edileceği ifade edildi. Kaçak kullanımın sadece bölge abonelerine değil, ülkenin kesintisiz enerji arzına da tehdit oluşturduğuna dikkat çekilerek, aşırı yüklenme durumunda zorunlu kesintilere yol açabileceği vurgulandı. Bu nedenle sahadaki teknoloji destekli kontrollerin kararlılıkla sürdürüleceği ve elektrik hırsızlığı ile mücadelenin devam edeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanlıurfa’da 351 Kayıt Dışı Elektrik Trafosu Tarlalarda Gizlenmiş!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!