G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.130.996,81

Sanatçılardan Filistin İçin Sert Mesajlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollandalı Sanatçılardan Filistin İçin Dayanışma Eylemi

Hollandalı sanatçılar Katja Schuurman, Najib Amhali, Isa Hoes ve sunucu Fernando Halman, Filistinlilere destek vermek amacıyla katıldıkları bir eylemde düşüncelerini paylaştı. Sanatçılar, İsrail’in Filistin topraklarındaki eylemlerine karşı yeterli tepki verilmediğini vurgulayarak, sanat camiasının Filistinli siviller için daha fazla ses yükseltmesi gerektiğini ifade etti.

"Filistin’i Savunduğunuzda Tepki Geliyor"

Katja Schuurman, Gazze’de yaşanan olayların ardından her geçen gün korkunç hikayelerle karşılaştıklarını belirtti. "Bu soykırımı durdurmak mümkün değilse bile, en azından durdurmaya istekli olmalıyız" diyen Schuurman, ABD’nin hala İsrail’e silah vermesini utanç verici bulduğunu söyledi. Ayrıca, İsrail’in çocukları hedef almasının meşru müdafaa olmadığını vurguladı. "Hayatlarına başlayamadan ölen çocuklar, kadınlar ve erkekler kalbimi kırıyor. Ölen her masum insan yürek parçalayıcı ve gereksiz" şeklinde konuştu.

Schuurman, Filistinlilerle dayanışma gösterdiğinde sert tepkiler aldığını kaydederek, "Gazze ve Lübnan’daki insanların seslerini duyurmak için burada bulunursam şiddetli tepkilerle karşılaşıyorum. İnsanlar sanki beni delirmişim gibi ya da İsraillilerin öldürülmesine razıymışım gibi ithamlarda bulunuyor. Ben sadece yaşamı savunuyorum. Masum insanların ölmesine karşıyım. Birçok sanatçı bu tür tepkilerden korkarak sessiz kalıyor; ben ise sessiz kalmak istemiyorum" dedi.

"Dünya İzliyor, Kimse Bir Şey Yapmıyor"

Fas kökenli komedyen Najib Amhali, 7 Ekim’den bu yana sürecin "korkunç bir yıl" olduğunu belirterek, "Gördüğüm şeyler hayatımda hiç görmediğim şeyler. Çocuklara ve masum insanlara yapılanlar iğrenç" ifadesini kullandı. Amhali, dünya genelindeki insanların duruma kayıtsız kalmasının da iğrenç olduğunu vurguladı ve sanatçıların yükse sesle Filistin’deki acılara karşı çıkmaları gerektiğini söyledi.

"Konuşmaktan Korkan Pek Çok İnsan Var"

Yazar ve aktris Isa Hoes, savaşın bu denli uzun süreceğini beklemediğini belirterek, "İnsanlar öldürülüyor, masum insanlar. Neden bu acılar bu kadar uzun sürüyor?” diye sordu. Soykırım karşısında sesini yükseltmenin önemine değinen Hoes, “Bütün bunları anlatmalıyız; masum insanlara bu durumu kabul etmediğimizi göstermeliyiz" dedi. Hoes, kendisinin de korkuları olduğunu, ancak insanlık adına bu duruma karşı ses vermenin önemini vurguladı.

"Eğer Sanatçıysanız Bunu Kullanın"

Sunucu ve DJ Fernando Halman, Filistin’de yaşananlardan dolayı acılarla dolu bir yıl geçirdiğini anlatarak, "Eğer bir sesiniz varsa, onu kullanmalısınız" dedi. Halman, insanların seslerini yükseltmekten korktuklarını ama bu hareketin her zamankinden daha büyük bir hale geldiğine inanıyor. "Doğru olanı yapmaya devam ederseniz, insanların takip edeceği bir hareket yaratabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Filistin’e destek hareketinin giderek büyüdüğünü kaydeden Halman, Tanrı’nın her şeyi gördüğünü ve insanlara doğru ya da yanlış seçim yapma fırsatı sunduğunu ifade etti. "Hangi tarafın doğru tarafında olmak istersiniz?" diyerek sözlerini sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sanatçılardan Filistin İçin Sert Mesajlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!