G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.141.375,32

"Sanal Dünyada Altın Tuzağı: Uzmanların Uyarılarına Kulak Vermeden Alışveriş Yapmayın!"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’da sarraflık yapan Ahmet Güney, internet üzerinden yapılan mücevher alışverişinde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında önemli uyarılar yaptı. Günümüzde, fiziksel satış noktası bulunmayan firmalar üzerinden gerçekleştirilen altın ve mücevher alımlarında büyük riskler bulunduğunu belirten Güney, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmamaları için fiziksel mağazaları olan firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı. Özellikle, sahte, gramajı ve ayarı düşük mücevherlerle karşılaşma olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte birçok ürün online ortamlardan satın alınmaya başlandı. Altın ve mücevher gibi değerli ürünlerin de internet üzerinden alım satımı, her geçen gün artan bir trend haline geldi. Sarraf Ahmet Güney, bununla birlikte internetten yapılan alımlarda sıkça karşılaşılan sorunları dile getirerek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı. Altının uluslararası bir değer taşıdığını vurgulayarak, satın alınan ürünlerin gerçek değerinin çok altında fiyatlarla sunulmasının tüketiciler için büyük bir yanılsama yaratabileceğini belirtti.

Güney, “Son dönemlerde insanlar, internetteki düşük fiyatlardan etkilenerek altın satın alıyor. Ancak bu altınların büyük bir kısmı ya sahte, ya gramajı ya da ayarı düşük çıkabiliyor,” diyerek, düşük fiyatlı altın almanın potansiyel tehlikeleri hakkında bilgi verdi. Altın, dünya genelinde bilinen bir değer olduğundan, çok ucuza alınan ürünlerin kalitesiz olma riski taşıdığını belirten Güney, tüketicilerin bu konudaki dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca, internet üzerinden alışveriş yaparken, satın alınan ürünün fiziksel bir mağazadan temin edilip edilmediğine dikkat edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Mağazanın fiziksel bir satış noktasına sahip olması, tüketicilerin ileride yaşayabileceği sorunlar karşısında çözüme ulaşmalarını kolaylaştıracaktır. Güney, “Eğer ürün ile ilgili bir sorun yaşarsak, internetten alışveriş yaptığımız için muhatap bulmakta zorluk çekebiliriz,” diyerek, olası mağduriyetlere karşı tüketicileri uyardı.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerin olumlu yanları kadar olumsuz sonuçları da olabileceğini belirten Güney, “Bazı insanlarımız, ürünleri daha uygun fiyatlarla bulduklarını düşündüklerinde büyük hayal kırıklıkları yaşayabiliyorlar. Çünkü, ya ürün gerçek bir altın olmuyor, ya da ayar ve gramajı sahte çıkıyor. Bu durum, kişinin kâr elde ettiğini düşünse de aslında zarara uğradığını göstermektedir,” dedi.

Sonuç olarak, Ahmet Güney, vatandaşların internetten mücevher alışverişi yaparken daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Fiziksel mağazaları olan, güvenilir firmalardan alışveriş yapmanın, dolandırıcılık ve dolayısıyla olası maddi kayıpların önüne geçeceğine inanıyor. Dolayısıyla, tüketicilerin, değerli mücevher alışverişlerini daha güvenli bir şekilde yapabilmeleri için hemen hemen her zaman fiziksel satış noktası olan firmaları tercih etmeleri gerektiği konusunda ısrar ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

"Sanal Dünyada Altın Tuzağı: Uzmanların Uyarılarına Kulak Vermeden Alışveriş Yapmayın!"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!