G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,96
CNY4,85
GBP45,68
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,62
GR. ALTIN2.884,49
BTC2.164.574,61

Samsun’da Şiddetli Yağış Felaketi: Irmağın Taşmasıyla Tarım Arazisi Sular Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’un Terme ilçesinde öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış, Bağsaray Mahallesi’nden geçen Kocaman Irmağı’nın taşmasına neden oldu. Aynı bölgede bulunan Evci ve Sakarlı ırmakları da debileri yükselerek taşma noktasına geldi. Bu durum tarım arazilerinin su altında kalmasına ve 8 büyükbaş hayvanın suya kapılmasına yol açtı. Ancak hayvanlara yapılan çalışma sonucu sürüklendikleri bölgede sağ olarak ulaşıldı. Aynı zamanda Terme Sanayi Sitesi’nde de su baskını yaşandı ve ekipler olay yerine ulaşarak çalışmalara başladı.

DSİ Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, bölgede etkili olan yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerin çalışma başlattığını belirtti. Vatandaşları aşırı yağışlara karşı uyardığını ifade eden Çelik, AFAD, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme Belediyesi, Terme Kaymakamlığı ve jandarma ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştığını söyledi.

Salıpazarı ilçesinde de benzer bir durum yaşandı. Şiddetli yağışlar sonucu Terme Çayı’nın debisi yükselerek cadde, sokak ve iş yerlerini su basarken, belediye ekipleri iş makineleriyle bölgede çalışma yürüttü. Yetkililer, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları dere kenarlarından uzak durmaları konusunda uyardı.

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde yaşanan şiddetli yağışlar sonucu 83 yaşındaki Hatice Kocakoç, sel sularında kayboldu. Vatandaşların durumu fark etmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi ancak Kocakoç’un cansız bedeni suya kapıldığı yerden 2 kilometre uzağında bulundu. Yapılan açıklamalarda, Ordu genelinde yaşanan yağışlar sonucu birçok olumsuzluk yaşandığı belirtildi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde de sağanak yağışlar meydana gelen selde 22 yaşındaki Nazar Karataş’ın hayatını kaybetmesine neden oldu. Genç kızın cesedi, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından sudan çıkarıldı. Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram da bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve zararların giderilmesi için gerekli talimatları verdi.

Erzurum’da ise yüksek kesimlerde ve kırsal alanlarda etkili olan yağışlar sel ve taşkınlara yol açtı. Bu durum, vatandaşları korkuturken, evlerin ve ahırların su altında kalmasına neden oldu. Erzurum Valiliği ve AFAD ekipleri duruma müdahale ederek hasar tespit çalışmalarına başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde Bayburt, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Van, Bingöl ve Muş illerinde kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Bu doğrultuda AFAD, vatandaşları uyararak gerekli önlemlerin alınması konusunda uyardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Samsun’da Şiddetli Yağış Felaketi: Irmağın Taşmasıyla Tarım Arazisi Sular Altında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!