G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,85
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol72,53
GR. ALTIN2.886,60
BTC2.159.259,46

Samsun’da Motosiklet Kazası Sonrası Ali Kara’nın Organları Binlerce Hastaya Umut Olacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da 21 Mart tarihinde motosiklet kazası geçiren Ali Kara, dün akşam tedavi gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın Organ ve Doku Koordinatörlüğü ekipleri, aile ile görüşerek organ bağışı konusunda onay aldıktan sonra hemen harekete geçtiler.
Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörleri olan Dr. Çağatay Erman Öztürk ve Dr. Recep Erik, Ali Kara’nın karaciğeri Erzurum’a, böbreği ve korneaları ise Samsun’daki hastalar için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderdiler.
Dr. Öztürk, Ali Kara’nın ailesine sabır dileklerini ileterek, “Ailenin onayı üzerine karaciğer, böbrekler ve kornealarını aldık. Diğer organlar uygun bulunmadı. Aile yüce bir görev yaparak organları bağışladı. Karaciğer, Erzurum’da nakil bekleyen bir hastaya gönderildi. Diğer organlar ise OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde nakil bekleyen hastalar için gönderildi. Ailenin verdiği bu önemli karar için teşekkür ediyoruz. Organ nakli bekleyen binlerce hasta olduğunu unutmamalıyız. Bu durum umut olabilecek bir adım” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Samsun’da Motosiklet Kazası Sonrası Ali Kara’nın Organları Binlerce Hastaya Umut Olacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!