G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.857.644,07

Sahipsiz Köpekler 75. Yıl Mahallesinde Tehlike Yaratıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

75. Yıl Mahallesi sakinleri, bölgede zaman zaman insanlara saldıran, kaldırım ve parklarda tehlike oluşturan köpeklerin toplatılmasını talep ediyor. Mahalle sakini Özlem Apaydın, 14 yıldır bölgede yaşadığını ve son yıllarda sahipsiz köpekler yüzünden çocukların sokaklara çıkamadığını dile getirdi. Apaydın, okula giden çocuklarına servis tutmak zorunda kaldığını belirterek, köpekler nedeniyle çocukların güvenli bir şekilde oyun alanlarına gidemediğini ve dışarıda vakit geçiremediğini söyledi. Sahipsiz köpeklerin mahallede herkes için ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Apaydın, köpeklerin insanlara zarar verdiğini anlattı.

Apaydın’a göre, mahalledeki köpekler yüzünden herkes tedirgin ve korku içinde. Özellikle işten dönen insanların köpeklerle karşılaşması durumunda yaşanabilecek tehlikelere dikkat çeken Apaydın, mahallenin köpeklerle ilgili sorunlarla dolu olduğunu ve bu konuda kimse müdahale etmediğini belirtti. Kendilerinin tek isteğinin barınak yapılması olduğunu ifade eden Apaydın, bu sayede köpeklerin kontrol altına alınabileceğini düşündüklerini belirtti.

Mahalle sakinlerinden Zehra Üstün de sahipsiz köpeklerin yoğunluğunun günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Daha önce bir çocuğun köpekler tarafından ısırıldığını söyleyen Üstün, bu olayın ardından yetkililere başvurduklarını ancak bir çözüm bulunamadığını ifade etti. Köpekler yüzünden mahallede herkesin endişeli ve korku içinde olduğunu aktaran Üstün, sahipsiz köpeklerin ya bakımı yapılmalı ya da başka yerlere götürülmelik diye düşündüğünü belirtti. Çocukların okula gitmesinin, markete ya da dışarıya çıkmasının bile tehlikeli olduğunu söyleyen Üstün, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Güllü Güleç ise sahipsiz köpeklerin insanlarla karşı karşıya olmaması gerektiğini ve yaşayabilecekleri alanların belirlenmesi gerektiğini söyledi. Mahallelerine başka yerlerden getirilip bırakılan köpeklerin olduğunu öne süren Güleç, belli bir alanda köpeklerin barındırılmasının daha iyi olacağını düşündüğünü aktardı. Güleç’e göre belirlenmiş bir alanda yaşayan köpeklere daha iyi bakım yapılabilir ve insanlar da bu köpeklere destek olabilir. Güleç, mahalle sakinlerinin bu konuda duyarlı olması ve belirlenmiş bir alanda köpeklerin barındırılmasının daha güvenli bir çözüm olabileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sahipsiz Köpekler 75. Yıl Mahallesinde Tehlike Yaratıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!