G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,87
CNY4,79
GBP44,95
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,97
GR. ALTIN2.821,78
BTC1.974.608,67

Rusya’da Silahlı Saldırı: Bir Polis Öldü, 6 Polis Yaralandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dağıstan bölgesinde Rusya’da gerçekleşen iki silahlı saldırıda bir polis noktası, sinagog ve kilise hedef alındı. Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırıların TSİ 18.00 sıralarında gerçekleştiği belirtilirken, Mahaçkale’deki polis noktası ile Derbent’teki sinagog ve kilisenin hedef alındığı ifade edildi. Açıklamada, saldırılar sonucunda 1 polisin hayatını kaybettiği ve 6 polisin yaralandığı aktarıldı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Derbent’teki sinagogda yangın çıktığı da gözlemlendi. Saldırıların ardından olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Bilinmeyen saldırganların yakalanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Olayın ardından bölgede gerginlik ve endişe hakim oldu. Dağıstan bölgesinde, güvenlik güçlerinin sık sık terör olaylarıyla karşı karşıya kaldığı bilinmektedir. Söz konusu saldırılar, bölgedeki tedirginliği artırmış durumda. Rusya hükümeti ise saldırılarla ilgili detaylı bir soruşturma başlattıklarını ve saldırganların kimliğinin tespit edilerek adalet önüne çıkarılacağını açıkladı.

Ölen polis memuru için başsağlığı dileklerinde bulunan yetkililer, saldırıların terör örgütleriyle bağlantısı olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Aynı zamanda, sinagog ve kilise gibi dini ibadethanelerin hedef alınması, olayı dini bir boyuta taşıyor ve bölgede dini ayrılıkların artabileceği endişesini doğuruyor.

Dağıstan bölgesindeki bu hain saldırılar, bölgedeki güvenlik durumunu da tehdit etmektedir. Bölgede terörle mücadele operasyonlarının artması beklenirken, yerel halkta da endişe ve tedirginlik artmış durumda. Rusya hükümeti, olayların ardından bölgedeki güvenliği sağlamak ve vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için gerekli tedbirleri almaya çalışıyor. Saldırıların ardından bölgede yaşanan bu gergin dönemde, halkın güvenliği için daha fazla güvenlik önleminin alınması gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’da Silahlı Saldırı: Bir Polis Öldü, 6 Polis Yaralandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!