G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,81
GR. ALTIN2.876,49
BTC2.150.972,24

Rusya’da Navalny’nin Cansız Bedeni: Belirsizlik Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın muhalefet liderlerinden biri olan Aleksey Navalny’nin ölüm haberi, hapishanede 9 gün kadar saklanarak duyuruldu. Navalny’nin annesi Lyudmila Navalnaya, oğlunun cenazesini Rus yetkililerden teslim aldı ve bu konuda onlara teşekkür etti. Ancak halka açık bir cenaze töreninin yapılması konusunda belirsizlik sürüyor. Navalny’nin annesi, yetkililerin cenazeyi gizli bir törenle defnetmeye zorlamak istediklerini iddia etti.

Navalny’nin cesedinin ailesine teslim edilmesinin ardından, cenaze töreni için resmi bir izin verilip verilmeyeceği hala belirsizliğini koruyor. Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i eşi Aleksey Navalny’nin cesediyle dalga geçmekle suçladı. Yulia, Putin’e “Sen ona canlıyken işkence ettin, şimdi de ölüyken işkence etmeye devam ediyorsun. Ölülerin kalıntılarıyla dalga geçiyorsun. Gerçek bir Hristiyan asla böyle bir şey yapmaz.” şeklinde sert bir açıklamada bulundu.

Navalny’nin ailesi ve destekçileri, cenaze töreninin nasıl yapılacağı konusunda hala bir netlik bulunmadığını belirtiyorlar. Ailenin ve destekçilerin, Aleksey’in hak ettiği ve ailesinin istediği şekilde bir cenaze töreni yapılmasını talep ettikleri ancak yetkililerin bu konuda bir karar vermediği ifade ediliyor. Navalny’nin ölümü, Rusya’da siyasi bir gerginliğe ve hükümet karşıtı protestolara da sebep olmuştu.

Navalny’nin ölümü ve cenaze töreni konusundaki belirsizlik, Rusya’da siyasi bir krize neden olmuş durumda. Navalny’nin eşi ve annesinin Putin’i eleştirmesi ve mevcut hükümetin tavrından rahatsızlık duymaları, Rusya’da muhalefetin ve demokrasi savunucularının da tepkisini çekmiş durumda. Navalny’nin ölümüne ilişkin daha fazla ayrıntı ve cenaze törenine dair resmi bir açıklama yapılıncaya kadar belirsizlik devam edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’da Navalny’nin Cansız Bedeni: Belirsizlik Devam Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!