G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.989,05

Rusya’da Masum Sivilleri Hedef Alan Terör Saldırısıyla İlgili Türkiye’den Gelen Tepkiler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika Rusya haberlerine göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Fidan, Moskova’daki terör saldırısını kınayarak Rusya halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerini iletti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınayarak, masum sivilleri hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti ve Rus halkına en derin taziyelerini sunduklarını açıkladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıyı kınadı ve ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek Rus halkının acısını paylaştıklarını belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Moskova’da masum sivilleri hedef alan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, Rusya hükümetine ve Rus halkına taziyelerimi iletiyorum.” ifadesini kullandı. Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan bir konser salonunda gerçekleşen silahlı saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce insan yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimlikleri belirsiz maskeli kişiler olduğu belirtiliyor. Saldırı sonucunda çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi ve yaralanması büyük üzüntüye sebep oldu.

Tüm dünyada infial yaratan saldırıya dair Türk ve Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamalar, saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve masum insanların yaşamını yitirmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdiklerini gösteriyor. Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen bu menfur saldırı, uluslararası toplumda büyük endişe ve tepki yarattı. Saldırının detayları ve fail ya da faillerin kimliği hakkında henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Saldırının ardından Rusya ve Türkiye arasında gerçekleşen diplomatik görüşmeler, saldırıya dair ortak bir tepki ve dayanışma mesajı verilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Saldırı sonucunda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’da Masum Sivilleri Hedef Alan Terör Saldırısıyla İlgili Türkiye’den Gelen Tepkiler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!