G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

Rusya ve ABD Arasındaki Takas Operasyonu Ankara’da Gerçekleşti: Kremlin Sözcüsü Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da gerçekleşen ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından koordine edilen büyük çaplı bir takas operasyonunda, Rusya Federal Güvenlik Servisi ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı arasında 7 farklı ülkedeki cezaevlerinde bulunan 26 kişi karşılıklı olarak teslim edildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, anlaşmanın çok zorlu geçtiğini belirterek Rusya’nın iyi niyetini gösterdiğini ve Amerika’nın da aynı şekilde davranmadığını açıkladı. Operasyon kapsamında kırmızı halılarla karşılanan vatandaşlar içinse Putin’in bu jestinin ülkeye hizmet edenlerin ödüllendirilmesi şeklinde değerlendirildi.

Peskov, müzakereler sırasında Rusya’nın Ukrayna ile olan ilişkilerine değinilmesinin tamamen farklı bir konu olduğunun altını çizerken, hala yurt dışında tutuklu olan vatandaşların da serbest bırakılması için çalışmaların devam edeceğini aktardı. Takasa dahil olan iki Rus istihbarat görevlisinin çocukları konusunda açıklamalarda bulunan Peskov, çocukların Putin’i tanımamalarının ve Rusça bilmemelerinin, ajanların işleri ve fedakarlıkları için ne kadar bağlı olduklarını gösterdiğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de operasyonun sonucunda ülkeye geri dönen vatandaşları özel bir törenle karşılaması, bu kişilerin yaşadığı zorlu süreci ve vatanlarına dönme şanslarını kutlamak amacına yönelik yapılan bir jest olarak değerlendirildi. Peskov, bu tür operasyonlarda yer alan ajanların, ülkeleri için ne kadar büyük riskler aldığının altını çizerken, onların bağlılığını ve fedakarlıklarını övmekte tereddüt etmedi.

Son olarak, operasyonun başarıyla sonuçlanmasında Milli İstihbarat Teşkilatı’nın koordinasyonunun önemine vurgu yapıldı. MİT’in bu tür uluslararası işbirliklerindeki başarısı ve operasyonlardaki etkin rolü, Türkiye’nin istihbarat alanındaki gücünü ve itibarını pekiştiren unsurlar arasında yer alıyor. Çok zorlu geçen müzakerelerin başarılı bir şekilde sonuçlanması, uluslararası arenada Türkiye’nin etkin bir rol oynadığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya ve ABD Arasındaki Takas Operasyonu Ankara’da Gerçekleşti: Kremlin Sözcüsü Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!