G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.145.422,28

Rus Ordusu Ukrayna’ya Füze Saldırısı Düzenledi: 1’i Çocuk 2 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus ordusunun, Ukrayna’nın Zaporijya kentinde bulunan bir otele gece saatlerinde düzenlediği füze saldırısında 1’i çocuk 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ukrayna’nın Zaporijya Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Ivan Fedorov, saldırının gece yarısına doğru gerçekleştiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Fedorov, saldırı sonucunda bir otelin hedef alındığını belirterek, saldırıda 8 yaşında bir erkek çocuğu ve 38 yaşında bir kadının hayatını kaybettiğini, 12 yaşında bir kız çocuğu ve 43 yaşında bir erkeğin ise yaralandığını ifade etti. Rus güçlerinin son bir günde, Zaporijya’nın 11 farklı yerleşim yerine toplam 313 kez hava ve topçu saldırısı düzenlediğini aktardı.

Ayrıca Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Lisak, Rusya’nın Dnipro kentine gece saatlerinde hava saldırısı düzenlediğini sosyal medya hesabından paylaştı. Lisak, saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada ise Rusya’nın, Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine “Şahed” tipi 35 İHA ile saldırı düzenlediği, bunlardan 27’sinin hava savunma güçlerince imha edildiği belirtildi. Ayrıca Rusya’nın Ukrayna’ya “İskender-M” tipi 3 füze, “KN-23” balistik füzesi ve bir “X-59” güdümlü füze fırlattığı bilgisi de paylaşıldı.

Görüldüğü gibi, Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam etmekte ve bu saldırılar sonucunda şehirlerde sivil kayıplar yaşanmaktadır. Ukrayna’nın Zaporijya ve Dnipro kentlerindeki hava saldırıları neticesinde birçok insan yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır. Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine yapılan füze saldırıları da ülke genelinde endişe ve korkuya sebep olmaktadır. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı kullandığı askeri güç artık uluslararası camianın da gündeminde önemli bir yer işgal etmektedir.

Bu saldırılar sonucunda Ukrayna’da yaşanan kayıplar uluslararası toplumda da tepkilere sebep olmuş ve çatışmanın sona erdirilmesi için girişimler artmıştır. Ancak Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik saldırılarını durdurmak için taraflar arasında yapılan görüşmeler sonuç vermemiş ve çatışma devam etmektedir. Her geçen gün artan şiddet olayları, sivil halkın güvenliğini tehdit etmekte ve insani krizin boyutlarını artırmaktadır. Uluslararası toplumun bu duruma duyarsız kalmaması ve gerekli insani yardımları ulaştırması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rus Ordusu Ukrayna’ya Füze Saldırısı Düzenledi: 1’i Çocuk 2 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!