G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

Rus Muhalif Aleksey Navalny’nin Cenaze Töreninden İlk Görüntüler Sosyal Medyada Paylaşıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’da Vladimir Putin’in muhaliflerine yönelik baskılar artmaya devam ederken, son kurbanı Aleksey Navalny oldu. Navalny geçtiğimiz hafta cezaevinde hayatını kaybetti ve cesedi ailesine teslim edildi. Bu durum sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Navalny’nin sözcüsü Kira Yarmış, cesedin teslim edildiğini doğruladı ve cenaze töreni için Rus yönetiminden herhangi bir engel beklemiyordu.

Cenaze töreni, Navalny’nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra binlerce Rus muhalifin katılımıyla gerçekleşti. Navalny’ye destek verenler kilisenin etrafında toplandı, sloganlar atarak ona destek verdiler. Cenazede tabutun açılmasıyla cansız bedeni görüntülendi ve bu anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Aleksey Navalny, zehirlenmesinin ardından uzun bir tedavi sürecinin ardından tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Mahkeme tarafından verilen cezalarına rağmen muhalif faaliyetlerine devam etti ve sık sık Kremlin’i eleştirdi. Son olarak 19 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra cezaevinde hayatını kaybetti. Navalny’nin ölümü, Rusya’da siyasi atmosferi daha da gerdi ve pek çok kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

FSİN, Navalny’nin ölümünü duyurduktan sonra soruşturma başlattı ve ölüm nedeni hakkında detaylı bilgi vermedi. Navalny’nin ölümü, Rusya’da muhaliflerin durumunu ve hükümete yönelik baskıları bir kez daha gündeme getirdi. Navalny’nin cesedinin ailesine teslim edilmesi ve düzenlenen cenaze töreni, Rusya’da uzun süredir devam eden siyasi gerginliğin ve muhaliflerin maruz kaldığı zorlukların bir göstergesi oldu. Navalny’nin ölümü, Rusya’da siyasi çalkantıların daha da derinleşmesine neden oldu ve hükümet ile muhalifler arasındaki gerilimi artırdı. Navalny’nin cesedinin teslim edilmesinin ardından, ailesine ve destekçilerine taziyelerini ileten pek çok kişi, Navalny’nin hayatını Rusya’da demokrasi ve insan hakları mücadelesi veren bir sembol olarak hatırlayacaklarını belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rus Muhalif Aleksey Navalny’nin Cenaze Töreninden İlk Görüntüler Sosyal Medyada Paylaşıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!