G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Romanya’da Yaşanan Şiddetli Yağış Felaketi: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’da yaşanan şiddetli yağışlar, Romanya’nın doğusunda meydana gelen sel felaketine sebep oldu. Bu sel felaketi sonucunda 4 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi tahliye edildi. Romanya Acil Durum Dairesi’nin verdiği bilgiye göre Galati ve Vaslui bölgelerinde meydana gelen selde 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve yaklaşık 5 bin eve zarar verildi. Ülke genelinde 19 beldenin yağış ve fırtınadan etkilendiği, ağaçların devrildiği ve trafikte aksamalar yaşandığı bildirildi. Bu doğal afet, diğer Avrupa ülkeleri olan Çekya, Polonya, Avusturya, Almanya, Slovakya ve Macaristan’da da etkili oldu.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Romanya Çevre Bakanı Mircea Fechet, ülkede nadir görülen bu afetin metrekareye 160 litre yağmur yağmasıyla gerçekleştiğini vurgulayarak, “Şu an tek amacımız daha fazla insanı kurtarabilmek.” dedi. Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ise hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, “Avrupa’da iklim değişikliğinin insanlar üzerindeki dramatik etkileri giderek artıyor.” şeklinde konuştu.

Bu felaketi haber alan Anadolu Ajansı (AA) da yaşanan olayları duyurarak, bilgi akışını sağladı. Yaşanan sel felaketi, iklim değişikliğinin artan etkileriyle beraber Avrupa’nın farklı ülkelerinde de hissedilirken, Romanya halkı ve yetkililer tarafından alınan önlemlerle olayın etkileri en aza indirilmeye çalışılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Romanya’da Yaşanan Şiddetli Yağış Felaketi: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!