G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,57
CNY4,88
GBP44,81
EURO/USD1,10
BIST9.114,94
Petrol79,54
GR. ALTIN2.920,87
BTC2.168.599,69

Romanya, Ukrayna’ya Patriot Hava Savunma Sistemi Göndermeyi Değerlendiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Romanya’nın Patriot Hava Savunma Sistemleri Ukrayna’ya Göndermeyi Değerlendiriyor

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Almanya’nın Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkelere Ukrayna’nın hava savunmasını desteklemeleri çağrısının ardından Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemi gönderilmesi konusunun görüşmeye açık olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan Iohannis, nihai kararın ülkesinin güvenliğini tehlikeye atamayacağını vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin çağrısı üzerine AB hükümetleri geçtiğimiz ay Kiev’e daha fazla ihtiyaç duyulan savunma sistemlerinin tedarik edilmesi çağrısında bulundu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Rusya’nın enerji altyapısı ve şehirlere yönelik bombardıman kampanyasını yoğunlaştırdığı dönemde, ittifak üyelerine Ukrayna’ya hava savunma desteğini arttırma çağrısında bulunmuştu. Almanya ilave bir Patriot bataryası taahhüdünde bulunurken, İspanya da Patriot hava savunma sistemi teslim edeceğini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’daki enerji altyapısını hedef alan saldırıları hızla devam ediyor. Ukrayna’nın enerji sektöründeki en büyük özel yatırımcısı olan DTEK, termik santrallerine yapılan saldırılar sonucunda ciddi şekilde hasar gördüğünü açıkladı. Enerji Bakanı Guerman Galushchenko, düşmanın Ukrayna’yı ışıktan mahrum bırakma planlarının devam ettiğini belirterek saldırıların arttığını ifade etti.

Romanya, hava savunması açısından tümüyle yoksun olmamakla birlikte, NATO’nun bir bileşeni olan AEGIS Ashore sistemine ev sahipliği yapmaktadır. Romanya 2017 yılında ABD’den toplam 3.9 milyar dolar tutarında 7 adet Patriot sistemi sipariş etmiş ve şu ana kadar dört tanesi teslim edilmiştir.

Son olarak, Romanya’nın Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemi göndermeyi planladığı belirtilirken, bu süreç Yüksek Savunma Konseyi tarafından detaylı bir şekilde ele alınacak. Romanya, bu adımı atarken ülkesinin güvenliğini ön planda tutmaya devam edeceğini ifade etti. Bu gelişmeler doğrultusunda, bölgedeki hava savunma konuları ve uluslararası ilişkiler yakından takip edilmeye devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Romanya, Ukrayna’ya Patriot Hava Savunma Sistemi Göndermeyi Değerlendiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!