G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.161.429,09

Rekabet Kurulu, Apple’ı Soruşturuyor: App Store’da Ödeme Sistemlerine Kısıtlama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu, Apple Inc. ve Apple Teknoloji ve Satış Limited Şirketi’ne yönelik bir soruşturma açılmasına karar verdi. Kurul, App Store’da alternatif ödeme sistemlerine izin verilmemesi ve mobil uygulama geliştiricilere yönlendirme karşıtı hükümler uygulanmasının incelenmesi gerektiğini belirtti.

Rekabet Kurulu’nun yaptığı açıklamada, mobil ekosistemlerin incelenmesi kapsamında Apple’ın uygulama geliştiricileriyle yaptığı sözleşmeler ve Uygulama İnceleme Yönergesi üzerinde durulduğu vurgulandı. Apple’ın, App Store’daki uygulama geliştiricilerine ödeme sistemleri konusunda kısıtlamalar getirdiği ve geliştiricilerin alternatif ödeme kanallarını kullanmasının önlenmeye çalışıldığı ifade edildi.

Geliştiricilerin uygulama içindeki ödeme sistemleri hakkında bilgi vermesine izin verilmediği ve alternatif kanallara yönlendiren bağlantıların engellendiği belirtildi. Bu durumun tüketicilerin daha iyi fiyat seçeneklerinden haberdar olmalarını engelleyebileceği üzerinde duruldu.

Ayrıca, uygulama içi satın alımlarda Apple’ın kendi ödeme sistemini zorunlu tuttuğu bilgisi paylaşıldı. Bu durumun da uygulama geliştiricilerin seçim özgürlüğünü sınırlayabileceği ve diğer ödeme sistemlerinin Apple ekosistemine girişini engelleyebileceği konusunda endişeler dile getirildi.

Rekabet Kurulu, Apple Inc. ve Apple Teknoloji ve Satış Limited Şirketi’nin App Store’da alternatif ödeme sistemlerine izin vermeme ve mobil uygulama geliştiricilere yönlendirme karşıtı hükümler uygulama kararının Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğini belirlemek için bir soruşturma başlatma kararı aldı. Bu soruşturma ile ilgili detaylı inceleme yapılacak ve gerekli adımlar atılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rekabet Kurulu, Apple’ı Soruşturuyor: App Store’da Ödeme Sistemlerine Kısıtlama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!