G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.694,94

Ramazan Bayramı’nda Bartın’da Turist Akını Hayranlık Uyandırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın nadir yerlerinden biri olan ve sadece Kuzey İrlanda, İskoçya ve Kaliforniya’da bulunan Güzelcehisar lav sütunları, Türkiye’deki tek örneğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bartın’a 17 kilometre uzaklıkta bulunan bu doğa harikası, Ramazan Bayramı tatili boyunca ziyaretçi akınına uğradı. 800 metrelik yürüyüş yolunda, 80 milyon yıl öncesine dayanan yatay ve dikey bazalt lav sütunlarını izleyen tatilciler, büyüleyici manzaraya şahitlik ettiler.

Bayramın 3’üncü gününde ise, 6 bin 600 kişilik nüfusuyla tanınan tarihi ilçe Amasra, yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. İlçe girişine uzun araç kuyrukları oluştuğundan dolayı polis ekipleri girişi kapatmak zorunda kaldı. Tatilciler, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü ve Büyük Liman sahalarına, okul bahçelerine ve kaymakamlığın önündeki otoparka yönlendirildi. Amasra Kalesi ve Çekiciler Çarşısı gibi turistik noktalara gelen ziyaretçiler, yoğunluk nedeniyle zorluk yaşadılar. Plajda vakit geçiren turistler, kumsalda yürüyüş yaparak ve fotoğraf çekerek keyifli bir gün geçirdiler. Gezi tekneleriyle deniz turuna çıkan tatilciler, Amasra Kalesi ve Tavşan Adası’nı denizden izlediler. Artan yoğunluk sebebiyle, Bartın Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 500 çevik kuvvet ve ek trafik ekipleri bölgelere yönlendirildi.

Öte yandan, Amasra’yı Ramazan Bayramı boyunca yaklaşık 500 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptığı belirtildi. Kentin diğer sahil bölgelerine de 100 binin üzerinde ziyaretçinin geldiği tahmin ediliyor. Bartın Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre, Bayramın 1’inci gününde 30 bin, 2’nci gününde 20 bin ve son gününde ise 50 bin araç Amasra’ya giriş yaptı. Ayrıca, Bartın’ın diğer sahil şeritlerinde de 19 plaj ve sahile toplamda 60 binin üzerinde araç giriş yaptığı kaydedildi.

Son olarak, DHA kaynaklı bu haber, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen vatandaşların Bartın’ı ziyaret ettiği ve turistik bölgelerdeki yoğunluğun dikkat çekici boyutlara ulaştığına işaret etmektedir. Ramazan Bayramı tatili, yerli turistlerin tercihi olan Bartın, doğal ve tarihi güzellikleriyle her zaman ilgi çekmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ramazan Bayramı’nda Bartın’da Turist Akını Hayranlık Uyandırdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!