G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,09
CNY4,88
GBP45,78
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,85
GR. ALTIN2.898,35
BTC2.173.733,50

Ramazan Bayramı Tatilinin Son Gününde Karayollarında İnanılmaz Yoğunluk!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Bayramı tatilini sonlandıran ve geri dönmek için yola çıkan vatandaşlar, Marmara Bölgesi’nin güneyi ve Ege Bölgesi’nden İstanbul ve çevresine araçlarıyla akın ediyor. Özellikle Osmangazi Köprüsü’ne doğru olan yolculuklarda, Yalova ve Bursa güzergahlarında zaman zaman büyük bir yoğunluk yaşanırken, Gemlik-Orhangazi bölgesinde kilometrelerce araç kuyrukları oluştuğu gözleniyor. İstanbul’a doğru ilerleyen araçların neden olduğu yoğunluk, otoyol gişelerinde kalabalık oluşmasına yol açıyor. Bu yoğunluklar sebebiyle trafik ekipleri güvenlik önlemlerini artırırken, sürücülere de dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününde de karayollarında yoğun trafik yaşanıyor. 43 ilin geçiş güzergahı olan Kırıkkale’de araç trafiği yoğun olduğu için bir dron ile havadan görüntülenmiştir. Kırıkkale-Ankara D200 karayolunda trafik yoğunluğu artarken, Kırıkkale-Kayseri D765 karayolunda ise trafik akıcı şekilde ilerlediği gözlemlenmiştir. Trafik ekipleri, yoğunluğun fazla olduğu noktalarda yoğun mesai harcayarak trafiği kontrol altında tutmaya çalışmaktadırlar. Gece saatlerinde de trafik yoğunluğunun devam etmesi beklenmektedir.

Trafik yoğunluğu şehirlerarası otobüs seferlerinde de aksamalara sebep olmaktadır. İstanbul’dan Ege Bölgesi’ne gitmek için yola çıkan otobüsler, Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne en az 1 saat rötar yaparak gelmektedirler. Bu durum da seyahat edenleri olumsuz etkilemektedir.

Tatilcilerin dönüş yolculukları nedeniyle kilit noktalardan biri olan Bolu’da TEM Otoyolu ve D-100 karayolu geçişinde trafik durma noktasına kadar gelmiştir. Denizli’de ise Antalya-Denizli istikametinde 2 kilometrelik yol çalışması nedeniyle trafik tek şerit olarak ilerlemektedir. Yoğunluğun akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, trafik ekipleri yol güzergahında denetimlerini sürdürmektedirler.

Memleketlerinden dönen vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk oluşturmuştur. Birçok otobüs firmasının ek seferler koyduğu otogarda, insan yoğunluğunun yanı sıra araç yoğunluğu da yaşanmaktadır. Yolculukları uzayan vatandaşlar, bekleyişin zorluğundan şikayetçi olurken, trafik durma noktalarında bazı zorluklar yaşanmaktadır.

Osman Gazi Köprüsü’nde yaşanan trafik yoğunluğu gece geç saatlere kadar devam etmektedir. Yalova Valiliği, trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla belirli araç türlerinin trafiğe çıkmasını yasaklamıştır. Bu yoğunluklar sebebiyle sürücülerin ve yolcuların sabırlı olmaları, trafik kurallarına uymaları önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ramazan Bayramı Tatilinin Son Gününde Karayollarında İnanılmaz Yoğunluk!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!