G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

Ramazan Ayına Özel Market Denetimleri Sıklaştırıldı: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde market denetimlerini düzenli olarak sürdüren Bakanlık, yaklaşan ramazan ayı nedeniyle bu denetimlerini arttırdı. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri’deki marketlerde eş zamanlı olarak fahiş fiyat ve etiket denetimi yapıldı. Ekipler, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine odaklandı.

Denetimler sırasında ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığı, etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki fark, etiketlerdeki fiyat değişim tarihi gibi unsurlar incelendi. Ayrıca meyve ve sebze reyonundaki ürünlerin menşei ve geliş fiyat bilgisi Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrol edildi.

Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu gereği fiyat etiketi ve haksız fiyat artışlarıyla ilgili denetim yaptıklarını belirtti. Marketlerde özellikle fiyat etiketlerini incelediklerini ve fahiş fiyat artışlarıyla ilgili de denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi.

İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe ise Kağıthane’deki marketlerde ürün fiyatlarını kontrol ettiklerini ifade etti. Yaklaşık üç hağtadır İstanbul’daki büyük gıda toptancılarını denetlediklerini ve ramazan ayında tüketilecek ürünlere yönelik etiket ve fahiş fiyat denetimi yaptıklarını aktardı.

Mersin Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer ise kent genelinde market denetimlerinin aralıksız sürdüğünü ve aldatıcı indirimlere müdahale ettiklerini belirtti. Kent genelinde masada ve sahada yoğun denetimlerin devam ettiğini vurguladı.

Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya da ülke genelinde ve il genelinde fiyat etiketi, fahiş fiyat artışı, kasa ve raf fiyatı arasındaki farkların denetlendiğini söyledi. Tüketicilerin, tacirlerin ve esnafın korunması amacıyla yapılan denetimlerin devam edeceğini ve haksız fiyat artışlarına asla geçit verilmeyeceğini belirtti.

İzmir’de de Alsancak semtindeki bir zincir marketin şubesinde yapılan denetimlerde fahiş fiyat, satıştan kaçınma, etiket ve kasa arasında fiyat farkı olup olmadığı incelendi. İzmir Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, günde en az 5 ekiple kent genelinde 50-60 işletmede denetim yaptıklarını ve mevzuata aykırılık tespit edilmesi durumunda işletmelere idari para cezası uygulandığını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ramazan Ayına Özel Market Denetimleri Sıklaştırıldı: İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!