G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Putin’in Rakipsiz Zaferi: 112 Milyondan Fazla Seçmen Oy Kullanacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’da devlet başkanı seçimleri için oy kullanma işlemi başlamış durumda. Seçimler 15, 16 ve 17 Mart tarihlerinde yapılacak ve ülkedeki kayıtlı 112 milyon 309 bin 947 seçmen oy kullanma hakkına sahip. Sandıklar, yurt içinde 80’den fazla federal bölgede kurulacak ve Rusya’nın yurt dışındaki temsilciliklerinde de oy verme işlemi gerçekleştirilecek. Ayrıca, 36 ülkeden ve 5 uluslararası örgütten 200’den fazla uluslararası gözlemci seçimleri denetleyecek.

Seçimlerin gayrimeşru olduğunu iddia eden ülkelere davetiye göndermeyen Rusya, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kurumları ve Parlamenter Asamblesi’ni de gözlemci olarak çağırmadı. Seçimde 4 aday yarışacak. Mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Bağımsız aday olarak, Birleşik Rusya Partisi’nin desteğiyle yarışacak.

Putin’in seçilmesini sağlayacak anayasa referandumu sonucunda, Putin’in görev süresi uzatıldı ve 2036 yılına kadar devlet başkanı olarak kalabilmesinin yolu açıldı. Putin’in siyasi kariyerine dair önemli bilgiler de verildi. Seçimler, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın gölgesinde yapılacak olması da dikkat çekiyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, 2022’de başlattığı özel askeri operasyon ile Rusya-Ukrayna Savaşı’nı başlatmış ve bu savaş hala devam ediyor.

Sonuç olarak, Rusya’da gerçekleştirilecek devlet başkanı seçimlerinin önemli olduğu ve seçimlerin Putin’in tekrar seçilmesini sağlayacak şekilde ilerlediği görülüyor. Seçimlerin gayrimeşru olduğunu iddia eden ülkelerin davet edilmediği, uluslararası gözlemcilerin yer alacağı bu süreçte Putin’in 5. kez devlet başkanı olma yolunda ciddi bir avantajı bulunuyor. Ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın seçimlere gölge düşürdüğü ve bu durumun seçim sürecini de etkilediği belirtiliyor. Putin’in seçim zaferine ilişkin sonuçlar ve süreç, yakından takip edilmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin’in Rakipsiz Zaferi: 112 Milyondan Fazla Seçmen Oy Kullanacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!