G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.305,71

Putin: “Ukrayna, Türkiye’ye Gaz Taşıyan Boru Hatlarını Vurmaya Çalışıyor” – Putin’den Erdoğan’a Çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda yaptığı basın toplantısında, Türkiye’nin Ukrayna’nın desteğiyle gaz taşıyan boru hatlarını vurmaya çalıştığını açıkladı. Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda gerçekleri söylemeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca Putin, Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin giderek büyüdüğünü ve Türk ekonomisinin Rusya ile işbirliğini kısıtlamasının onlara zarar verebileceğini ifade etti.

Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinde birçok Türk uzmanın çalıştığını ve bu projenin Türk ekonomisi ve enerji sektörü için önemli bir alan açtığını vurguladı. Putin ayrıca, Türkiye’nin Akkuyu NGS ile hidrokarbon kaynaklarına bağımlılığını azalttığını ve bu proje sayesinde güvenilir bir çalışma ortaklıklarının olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı, Türkiye’de planlanan doğalgaz merkezinin Avrupa’ya gaz ticareti için bir elektronik platform olacağını söyledi. Ancak, Putin, Türkiye’nin Ukrayna ile işbirliği yaparken Ukrayna’nın Türkiye’ye gaz taşıyan boru hatlarını vurmaya çalıştığını açıklayarak endişelerini dile getirdi. Rus ordusunun elektronik harp sistemleri tarafından iki insansız hava aracının düşürüldüğü ve Karadeniz sahilindeki gaz pompalama istasyonuna saldırı düzenlendiğini belirtti. Putin, Türkiye’ye bu konuda bilgi verilmesi gerektiği konusunda ısrar etti.

Putin, Türkiye’nin Avrupa’ya yönelik gaz ticaretinde önemli bir rol oynayacağını belirtirken, Türkiye’nin Ukrayna ile işbirliği yaparak Rusya’ya karşı saldırgan tutumlar sergilediğini ifade etti. Putin, Türk ekonomisine olası zararları konusunda uyardı ve Türkiye’nin Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerini kısıtlamasının Türk ekonomisine zarar verebileceğini belirtti. Putin, Türk gaz sevkiyat sistemine yönelik saldırıları ve tehditleri yakından takip ettiklerini ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konuda bilgi verilmesi gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin: “Ukrayna, Türkiye’ye Gaz Taşıyan Boru Hatlarını Vurmaya Çalışıyor” – Putin’den Erdoğan’a Çağrı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!