G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.856.708,80

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Tebrik Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününü tebrik etti. Putin, ikili görüşmede Türkiye ile Rusya arasındaki dostane ilişkilerin gelişmesinde Erdoğan’a verdiği katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Açıklamada, Putin’in ayrıca, 2023 yılında Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin tamamlanması için iş birliği ve çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.

Erdoğan ile Putin arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Suriye’de yaşanan gelişmelerin de ele alındığı ve bu konuda iş birliği yapma kararlılıklarını yineledikleri ifade edildi.

İki liderin ayrıca, Karadeniz’deki Ukrayna krizi ve bölgedeki güvenlik endişeleri konusunda da görüş alışverişinde bulunduğu aktarıldı. Putin, Türkiye’nin bölgedeki istikrar ve güvenliğin korunması konusundaki çabalarını takdir ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Türkiye’nin Rusya ile olan ilişkilerin geliştirilmesine kararlı bir şekilde devam edeceğini ve karşılıklı çıkarlar doğrultusunda iş birliğini sürdüreceklerini vurguladı.

Açıklamada ayrıca, iki liderin Türkiye’nin elde ettiği koronavirüs aşısının, SPUTNIK V ile olan iş birliğini de ele aldığı ve aşı konusunda gelecekteki iş birliği potansiyelini değerlendirdiği belirtildi.

Son olarak, Putin’in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iyi dileklerini ileterek görüşmeyi dostane bir havada sonlandırdığı ifade edildi.

Bu görüşme, Türkiye ile Rusya arasındaki dostane ilişkilerin daha da güçlenmesine ve iş birliğinin artmasına katkıda bulunacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Tebrik Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!