G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Putin, Azerbaycan’da Aliyev’le Görüştü: Barış Anlaşmasına Destek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Görüşmede, ulaşım stratejik ortaklık ve ittifak ilişkilerinin güçlendirilmesi, Azerbaycan-Ermenistan barış sürecinin desteklenmesi gibi konular ele alındı. Aliyev, Azerbaycan’ın Rusya ile olan iş birliğine önem verdiğini vurgulayarak, iktisadi ve ticari ilişkilerin başarılı bir şekilde geliştiğini belirtti. Putin ise iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Putin, Azerbaycan ve Rusya arasındaki ortak faaliyetlerin genişlediğini belirterek, enerji, sanayi, ulaştırma, lojistik ve hafif sanayi gibi alanlarda iş birliği yapıldığını dile getirdi. Azerbaycan’a yapılan doğrudan yatırımların arttığını ve bin 270’den fazla Rus sermayeli işletmenin faaliyet gösterdiğini söyleyen Putin, eğitim alanındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Azerbaycan’da Rusça eğitim veren okullar ve Rus üniversitelerinde okuyan binlerce Azerbaycanlı öğrenci olduğunu belirtti.

Putin, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşmasını desteklediğini açıkladı. İki ülke arasındaki sınırların belirlenmesi sürecine katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını ve ekonomik engellerin kaldırılmasına destek olacaklarını ifade etti. Putin, Azerbaycan ziyareti sonrasında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de bu konuları görüşmeyi planladıklarını söyledi.

Bu görüşme, Azerbaycan ile Rusya arasındaki stratejik ortaklığın ve iş birliğinin önemini bir kez daha vurgulamıştır. Putin ve Aliyev’in, ekonomik, siyasi ve eğitim alanlarında iş birliğini daha da güçlendirmeye yönelik kararlılıkları, bölgedeki istikrarın sağlanması ve barışın tesis edilmesi adına olumlu bir adım olarak değerlendirilebilir. Azerbaycan-Ermenistan barış sürecine destek veren Putin’in bu açıklamaları, bölgesel barışın tesisi yolunda önemli bir adım olarak nitelendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin, Azerbaycan’da Aliyev’le Görüştü: Barış Anlaşmasına Destek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!