G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.989,05

Prof. Dr. Hanefi Bostan, Türkiye ve Türk Dünyası’nın İnsan Hakları Aktivisti Hayatını Kaybetti – Cenaze Bugün İstanbul’da Defnedilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Kamusen’in kurucularından olan ve Fatih İlçe İnsan Hakları Kurulu ile Türk Dünyası İnsan Hakları Derneklerinde danışma kurulu üyesi olan Prof. Dr. Hanefi Bostan, tarihçi kimliğiyle de tanınıyordu. 2005 yılında Milliyet Gazetesi tarafından verilen Örsan Öymen – Kent Tarihi Ödülü’ne layık görülen Bostan, 19 Aralık 2018 tarihinde doçent unvanını almıştı. İstanbul ve Tokat hakkında pek çok akademik araştırma yapan Bostan, evli ve 3 çocuk babasıydı. Merhumun cenazesi bugün, 23 Mart 2024 Cumartesi günü, öğle namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiinden kaldırılacak.

Prof. Dr. Hanefi Bostan, akademik kariyerinin yanı sıra insan hakları alanında da aktif olarak çalışmalar yürütmekteydi. Kamusen’in kurucularından olması, insan hakları kurullarında danışma kurulu üyeliği ve Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği’nde görev alması, Bostan’ın sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini gösteriyordu.

2005 yılında yayımlanan doktora tezi kitabıyla büyük bir başarı elde eden Prof. Dr. Hanefi Bostan, tarihçi kimliğiyle de öne çıkıyordu. Özellikle İstanbul ve Tokat konularında yaptığı araştırmalar, akademik dünyada saygın bir yere sahip olmasını sağlamıştı.

İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapan ve akademik çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Hanefi Bostan’ın ani vefatı sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Yakınları, dostları ve akademik çevresi, Bostan’ın kaybı nedeniyle büyük bir üzüntü yaşarken, cenaze töreni için hazırlıklar da devam ediyor.

Merhum Prof. Dr. Hanefi Bostan’ın cenazesi, bugün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenecek olan törenle toprağa verilecek. Törene, Bostan’ın yakınları, dostları, meslektaşları ve sevenleri yoğun bir katılım göstermeyi bekliyor. Üniversite camiinde yapılacak olan öğle namazının ardından, Bostan’ın naaşı defnedilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Prof. Dr. Hanefi Bostan, Türkiye ve Türk Dünyası’nın İnsan Hakları Aktivisti Hayatını Kaybetti – Cenaze Bugün İstanbul’da Defnedilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!