G-QXXHXL9JW0
USD34,05
EURO37,98
CNY4,82
GBP45,15
EURO/USD1,11
BIST9.948,51
Petrol74,45
GR. ALTIN2.825,15
BTC2.155.066,98

Polonya’da Boris Fırtınası Sonrası Bayraktar SİHA’ları Devrede

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polonya’da etkili olan Boris fırtınası ve beraberinde getirdiği şiddetli yağışlar ve seller, ülkeyi vurarak can kayıplarına neden oldu. Başbakan Donald Tusk, sel felaketinden sonra fırsatçılıkla mücadele için fiyat sınırlaması getirme konusunda adımlar atacaklarını duyurdu. Ülke genelinde sel nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 8’e ulaşırken, Avrupa genelinde ise toplam can kaybı 24’e yükseldi.

Polonya Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Marek Sokolowski, Wroclaw’da düzenlenen Kriz Merkezi toplantısında, sellerden etkilenen bölgeleri gözetlemek için Bayraktar SİHA’ları kullandıklarını açıkladı. SİHA’ların belirli saatler arasında uçuş gerçekleştirdiğini belirten Sokolowski, sel nedeniyle yürütülen faaliyetlerin Polonya-Belarus sınırını koruma operasyonlarına etki etmediğini vurguladı.

Başbakan Tusk ise aynı toplantıda, fırsatçıların trajedilerden faydalanarak ürünleri yüksek fiyatlara sattığına dair haberlerin kendilerine ulaştığını belirtti. Tusk, ihtiyaç durumunda bazı temel gıda ve ihtiyaç maddelerine fiyat sınırlaması getirebileceklerini söyledi. Bu konuda hukuki yetkilere sahip olduklarını belirten Başbakan, fırsatçılıkla mücadele kararlılığını dile getirdi.

Sellerin etkili olduğu Yukarı Silezya, Aşağı Silezya, Lubuski ve Opole bölgelerinde yaşamını yitirenlerin sayısı 8’e çıktı. Lewin Brzeski kasabasının büyük kısmının sular altında kaldığı bildirilirken, tahliye çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Ancak tahliyelerden sonra yağmacılar bölgeye gelerek hırsızlık girişiminde bulundu. Polis, çalıntı araçla hırsızlık yapmaya çalışan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Taşan nehir sularının Wroclaw ve Opole şehirlerinde su baskınlarına yol açması beklenirken, oluşacak zararı en aza indirmek için yetkililer ve halk yoğun çaba sarf etmekte. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in, Wroclaw kentine ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu. Hükümet, selzedelere yardım ve onarım için bütçeden ayrılan miktarı arttırırken, selden etkilenenlerin ev kredilerini 12 ay boyunca devletin ödeyeceği açıklandı.

Avrupa genelinde toplam can kaybının 24’e yükseldiği belirtildi. Çekya’da 4, Romanya’da 7 ve Avusturya’da 5 kişinin yaşamını yitirmesinin yanı sıra, Polonya’da 8 kişi sel felaketinde hayatını kaybetti. Seller ve yağışlar Avrupa genelinde büyük zararlara neden olurken, ülkeler birlikte mücadele ederek felaketin etkilerini en aza indirmeye çalışıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polonya’da Boris Fırtınası Sonrası Bayraktar SİHA’ları Devrede

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!