G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,25
CNY4,83
GBP44,79
EURO/USD1,09
BIST8.959,24
Petrol74,11
GR. ALTIN2.988,12
BTC2.318.430,97

Polis Kimliği Kullanan Dolandırıcılara Operasyon: 21 Gözaltı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen bir soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, telefonla aradıkları kişilere polis, hakim ve savcı gibi tanıtarak dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Operasyon, Şanlıurfa merkezli olmak üzere İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Sinop ve Kocaeli’de belirlenen 23 adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir ve operasyon sonucunda 21 şüpheli gözaltına alınmıştır. Ayrıca, yapılan adres aramalarında 19 cep telefonu, 21 SIM kart, bir dizüstü bilgisayar ve 2 flash belleğe el konulmuştur.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyet müdürlüğü tarafından yapılan işlemler için götürülmüş ve operasyon sonucunda 7 milyon 560 bin liralık bir mağduriyetin önüne geçildiği belirtilmiştir. Şüphelilerin telefonla arayarak dolandırıcılık yaptıkları kişilere, kendilerini polis, hakim veya savcı gibi tanıtarak çeşitli yöntemlerle para ve değerli eşya talep ettikleri ve bu yolla milyonlarca lira dolandırdıkları ortaya çıkmıştır.

Operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı önemli bir mücadelenin verildiğini göstermektedir. Şanlıurfa’dan başlayarak farklı illerde de faaliyet gösteren dolandırıcıların etkisiz hale getirilmesi, vatandaşların güvenliğinin sağlanması açısından büyük bir adım olarak değerlendirilmelidir. Dolandırıcılık gibi suçların önlenmesi ve faillerinin yakalanması, adalete olan inancı arttırmakta ve toplumun huzurunu sağlamaktadır.

Operasyon sonrası ele geçirilen cep telefonları, SIM kartlar, bilgisayar ve diğer deliller, şüpheliler hakkında daha kapsamlı bir soruşturmanın yapılmasını sağlayacaktır. Dolandırıcılık suçunun tespiti ve faillerinin adalet karşısına çıkarılması, toplumun huzur ve güvenliği için oldukça önemlidir. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin gösterdiği başarılı operasyon, emniyet teşkilatının suçla etkili bir şekilde mücadele ettiğinin bir göstergesi olarak kabul edilmelidir. Yapılan operasyonların devam ederek benzer suç faaliyetlerinin engellenmesi, toplumun güvenliğinin sağlanması için önemli bir adımdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polis Kimliği Kullanan Dolandırıcılara Operasyon: 21 Gözaltı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!