G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.440,08

Polis Akademisi’ne 500 Yeni Komiser Yardımcısı Alınacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl Polis Akademisi’ne 500 yeni komiser yardımcısı alınacak. Adaylar, öncelikle bir yıllık hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamalı ve ardından dört yıllık lisans programını bitirmelidir. Mezun olan öğrenciler, toplam beş yıllık eğitim sürecinin sonunda Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev almaya başlayacaklar.

Komiser yardımcısı pozisyonları için başvuracak adaylardan belirli nitelikler aranmaktadır. Adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı ve en az lise mezunu olmalıdır. Silahlı görevlerde bulunabilecek ve hukuki engeli olmayan bireyler tercih edilmektedir.

Yaş sınırı olarak, sınav yılı itibarıyla 22 yaşını aşmamış olmak gerekmektedir. Adayların güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almaları beklenirken, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen koşulları karşılamaları da gerekmektedir.

Başvuru şartları arasında yazılı sınavda belirlenen asgari puanı veya daha yüksek bir puanı elde etmek de bulunmaktadır. Ayrıca, alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde bağımlılığı nedeniyle tedavi görmemiş olmak da sağlık koşulları arasında yer almaktadır.

Başvuru süreci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan elde edilen puanlarla Temmuz ayında gerçekleştirilecek ve tüm kriterleri karşılayan adaylar, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan YKS’de alacakları geçerli puanlarla başvuruda bulunabilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polis Akademisi’ne 500 Yeni Komiser Yardımcısı Alınacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!