G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,17
CNY4,81
GBP44,58
EURO/USD1,08
BIST8.839,99
Petrol74,37
GR. ALTIN2.999,67
BTC2.316.791,86

PKK’nın Gizli Planları: TUSAŞ’a Yönelik Hain Saldırının Perde Arkası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUSAŞ’a Yönelik Saldırının Ayrıntıları Ortaya Çıkıyor

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’nın üst düzey elebaşlarının tespiti ve etkisiz hale getirilmesi için yürütülen iç güvenlik operasyonları kapsamındaki İnsansız Hava Araçları ile Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit harekâtının önemli bir unsuru olan Atak taarruz helikopterinin üretim merkezi TUSAŞ yerleşmesine yönelik gerçekleştirilen saldırının boyutları gün yüzüne çıkıyor.

SÖZCÜ’nün güvenlik kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, terörist Mine Sevjin Alçiçek’in Hakkâri’de 2015 yılında HDP Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlendiği ve bu dönemde Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Silahlı terör örgütüne üye olmak ile terör örgütü propagandası yapmak” suçları nedeniyle üç ayrı soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Alçiçek’in, bu soruşturmalar sebebiyle PKK’nın dağ kadrosuna katıldığı belirtiliyor.

Kadın teröristin, terör örgütünün sınırlarını kapsayan sözde Zagros sahasında, özellikle Hakkâri’deki Cilo (Buzul Dağı) Eyaletinde silahlı faaliyetlerde bulunduğu bilgisi alındı.

Özelleşmiş Eğitim Almış Terörist

Mine Sevjin Alçiçek’in, Balkaya (Govend) ve İkiyaka (Sat) Dağlarında bir süre barındıktan sonra, PKK’nın canlı bomba ve intihar saldırıları için teröristleri özel eğitimden geçirdiği Gara Dağında uzun süre askeri ve ideolojik eğitim aldığı kaydedildi. Alçiçek’in, Gara Dağındaki sözde Apollo Akademiler Komutanlığı adı verilen yapıda “Hêzen Taybet” adlı özel güç yapılanmasında suikast ve sabotaj konularında branş eğitimi aldığı ifade ediliyor.

Saldırı sonrasında üzerinde sahte kimlik bulunan kadın teröristin, metropollerdeki saldırılar için uyuyan hücre olarak Gara Dağında "Zilan Fedai Ölümsüzler Taburu" adıyla bilinen yapıda ağır silah ve bomba eğitimi aldığı öğrenildi.

PKK’nın MİT Operasyonlarına Yanıtı

PKK’nın yönetim kademesinin, MİT’in başarılı operasyonları sonrası Suriye ve Irak’ta etkisiz hale gelmesi, terör örgütünün TUSAŞ’ı hedef almasına yol açtığı belirlenmiştir. Kırsal alanda etkinliğini kaybeden PKK’nın, kendi müzahir tabanına güçlü bir imaj sunmak amacıyla TUSAŞ saldırısını planladığı, Mine Sevjin Alçiçek’in “Fedai eylem” gerçekleştirmek üzere örgüte öneride bulunduğu tespit edilmiştir.

Murat Karayılan’a Bağlı Özel Eğitim Grupları

Özel güç yapılanmasında eğitim alan teröristlerin diğer teröristlerden ayrı tutulduğu, bu eğitimin daha zorlu bir süreçten geçtiği ve özellikle askeri eğitim esnasında yüzlerinin kapalı tutulduğu öğrenildi. Bu eğitimlerin gizlilik içinde yürütüldüğü ve yapıların doğrudan PKK’nın Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan’a bağlı olduğu vurgulandı.

Saldırı Planı ve Talimatlar

İstihbarat birimleri, PKK’nın TUSAŞ’a yönelik saldırı kararını yaklaşık bir yıl önce aldığını tespit etti. Saldırının planlama, keşif, istihbarat ve gözetleme faaliyetlerinin uyuyan hücreler tarafından hazırlandığı ve saldırı için en uygun zamanın beklendiği belirtildi.

Hain saldırının emir ve talimatının, Irak’ın kuzeyindeki terörist barınma alanlarında bulunan sözde "Kuzey Sevk İdare Komutanlığı" isimli yapıdan geldiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma kapsamlı bir şekilde sürdürülmekte olup, iki teröristin Ankara’ya nasıl getirildiği, silah ve teçhizatın nasıl temin edildiği ve nerelerde barındıkları gibi detaylar titizlikle araştırılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK’nın Gizli Planları: TUSAŞ’a Yönelik Hain Saldırının Perde Arkası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!