G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,10
CNY4,87
GBP45,83
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,88
GR. ALTIN2.896,29
BTC2.181.480,01

PKK’nın Ardından Irak’a Yeni Harekat: Terör Yuvaları Temizleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de PKK terör örgütüyle mücadele devam ederken sıra şimdi Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarının temizlenmesine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük bir harekat için sinyal vermesiyle birlikte üs bölgeleri tahkim edilerek askeri güç arttırılacak. Örgütün yerleşim yerleriyle olan bağları kesilerek güvenli bölgeler oluşturulacak ve PKK’nın düz araziye inmesi hedefleniyor.

Kandil dağlarında saklanan PKK lideri Cemil Bayık, Türkiye ve Irak arasındaki güvenlik görüşmelerine ilişkin endişelerini dile getirdi. Irak’ın PKK’yı ‘yasaklı örgütler’ listesine alması sonrası Bayık, Türkiye’nin Irak ile yaptığı görüşmelerin PKK’ya zarar verdiğini belirterek Irak’a üstü kapalı tehditler gönderdi.

PKK elebaşı Cemil Bayık, Türkiye’nin planlarına alet olmamasını ve boyun eğmemesini umarak Irak hükümetine baskı yapmaya çalıştı. Bayık, Türkiye’yi işgalciliyle suçladı ve umudunu Irak’ın Türkiye’ye karşı tavır almasına bağladı.

PKK/YPG Sözcüsü Ferhad Şami, Türkiye’nin Kobani bölgesine saldırı planladığını iddia ederek ABD ve Batı’dan destek istedi. YPG, sürekli saldırı altında olduklarını dile getirerek uluslararası tanınma taleplerini dile getirdi. Aynı zamanda, YPG’nin uluslararası güçlerle diyaloğu ve müzakerelerini güçlendirmek istediklerini vurguladı.

ABD ve Batı’dan mühimmat ve askeri destek bekleyen YPG üst düzey bir terörist, güçlerine olan desteğin artırılmasını talep etti. Türkiye’nin olası harekatı öncesinde PKK’ya ölümcül darbe vurmak için hazırlıklar sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘yarım kalan işi tamamlayacağız’ diyerek harekat için hazırlıkların sürdüğünü ve teröristlere karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti. Güney sınırlarında teröristlere izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, bölgede bir ‘teröristan’ kurulmasına asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK’nın Ardından Irak’a Yeni Harekat: Terör Yuvaları Temizleniyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!