G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Parlamento Önünde Saçlarını Kazıyan Kadınların Gösterisiyle Filistin’e Destek veren İngiltere’den Çarpıcı Nokta Ateşkes Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de kadınlar, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistinli sivilleri hedef alan saldırılarına tepki gösterdi. Kadınlar, Gazze’de yaşanan ablukanın altında yaşam mücadelesi veren halkla dayanışma içinde olduklarını belirtti. Kadınlar, parlamento binası önünde toplanarak saçlarını kazıyarak bir ateşkes çağrısında bulundular.

Göstericiler arasında yer alan bir kadın, “Filistin ve Gazze’deki kadınların seslerini duyduğumuzun, gördüğümüzün ve önemsediğimizin farkında olmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu. Aynı zamannda 18 yaşında bir gösterici de, “Gazze ile dayanışma içinde olduğumu göstermek için keder içinde saçlarımı kestim.” ifadesini kullandı.

Başka bir gösterici ise Londra yönetimine tepki gösterdi. İngiliz hükümetini eleştirirken, İsrail’in uyguladığı soykırımı izlemekle yetindiklerini ve buna suç ortaklığı yaptıklarını belirtti. “Öfkeli olduğum için buradayım.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ellerinde pankartlarla donanmış olan İngiliz vatandaşları, hızlı bir ateşkes ve ablukanın sonlandırılması için çağrıda bulundular. Ayrıca, İsrail’in silahlandırılma çalışmalarının sonlandırılması gerektiğini belirterek hükümete seslendiler.

Bu gösteri, Gazze’deki yaşanan insan hakları ihlallerine karşı duyarlılık yaratmayı amaçlayan bir eylemdi. Kadınlar saçlarını kazıyarak, Gazze’deki sivillere karşı dayanışma simgesi olarak hareket ettiler. Aynı zamanda İngiliz hükümetine yönelik eleştirilerde bulunarak, uluslararası camiaya Gazze’deki vahşete son verme çağrısı yaptılar.

Sonuç olarak, İngiltere’de kadınlar tarafından gerçekleştirilen bu gösteri, Filistin ve Gazze’deki sivillere karşı duyarlılığı arttırmayı hedeflemiş bir eylemdi. Ateşkes ve insan hakları ihlallerine son verilmesi için ses çıkaran kadınlar, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Parlamento Önünde Saçlarını Kazıyan Kadınların Gösterisiyle Filistin’e Destek veren İngiltere’den Çarpıcı Nokta Ateşkes Çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!