G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.202,67
Petrol75,64
GR. ALTIN2.917,75
BTC2.087.943,21

Özhaseki: Vatandaşları Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Karşı Uyardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahminine ilişkin raporunu paylaşarak, vatandaşları beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtınaya karşı uyardı. Bakanlık, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporuna göre bu gece saatlerinden itibaren Marmara ve Ege’de gök gürültülü ve sağanak yağış, ülkenin iç ve batı kesimlerinde fırtına, Batı Akdeniz’de kuvvetli yağışlar bekleniyor. Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu durumları vatandaşlara duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre 19 Nisan 2024 Cuma günü kuvvetli yağışlara, çığ tehlikesine ve toz taşınımına dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor. Ayrıca hava sıcaklığının Karadeniz’de 3-5 derece azalacağı, diğer yerlerde ise belirgin bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu durumları vatandaşlara bildirmek için sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıyor.

Özhaseki, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Meteorolojik verilere göre hareket etmek ve meteoroloji kurumunun uyarılarını takip etmek gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, vatandaşların bu durumlara karşı dikkatli olmalarını istiyor. Aynı zamanda ilgili kurumlar ve yetkililerin uyarılarını da dikkatle takip etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Sonuç olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın paylaşımı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmini raporu doğrultusunda, vatandaşların beklenen kuvvetli yağışlar, fırtına ve diğer olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir. Meteorolojik verilere uygun hareket etmek, uyarıları takip etmek ve güvenli bir şekilde bu durumlarla başa çıkmak için gereken önlemleri almak herkesin sorumluluğundadır. Bu doğrultuda vatandaşların bilinçli ve dikkatli davranarak olası risklerden korunmaları sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özhaseki: Vatandaşları Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Karşı Uyardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!