G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,68
CNY4,86
GBP44,98
EURO/USD1,10
BIST9.089,53
Petrol79,28
GR. ALTIN2.920,67
BTC2.145.914,48

Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar: “Soma’dan Bugüne, İki Soma Daha Oldu, Ama Kimse Haberi Olmadı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Soma maden kazasının 10. yılı nedeniyle dün Soma’da olduklarını belirtti. Ölen 301 kişi ve aileleri için Allah’tan rahmet diledi. Kazanın ardından Türkiye’deki hayatın durduğunu, medya ve dünya basınının büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Özel, CHP’nin davaya kurumsal olarak destek verdiğini söyledi. Ölen madenciler için teşhis ve duruşmaları da anlattı.

Özel, Soma faciasının ardından bugüne kadar 649 madencinin daha hayatını kaybettiğini belirtti. Türkiye işçi sınıfına çağrıda bulunarak sendikalara üyeliği teşvik etti. Meclis’te Soma madenlerinden gelen kötü duyumları araştırmak için önerge verdiklerini ancak AKP oylarıyla reddedildiğini anlattı. Meclis’te bu konuda yeni bir tasarruf genelgesi hazırladıklarını, tüm paydaşlarla çalışıp Meclis’e sunacaklarını açıkladı.

Ayrıca Özel, hükümetin açıkladığı tasarruf paketi hakkında da değerlendirme yaptı. Tasarruf genelgesinin, Cumhurbaşkanlığı harcamalarını dışında tutulması olumlu bir adım olarak nitelendirdi. Meclis’in bu konuda dışarıda tutulmasına itirazını dile getirdi. Kamuya atanmalarının 3 yıl boyunca dondurulacağını belirterek, bu duruma tepkisini dile getirdi. Özel, hükümet tarafından açıklanan tasarruf planlarının uygulanabilirliğine şüpheyle baktıklarını ifade etti.

Son olarak Özel, Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı 6-8 Ekim olayları ile ilgili Kobani davasının perşembe günü görüleceğini duyurdu. Geçmiş davayı takip ettiği gibi bu davayı da güçlü bir heyetle takip edeceklerini ifade etti. Adaletin sağlanmasını umut ettiğini ve hukuka uygun bir yargılama olmasını dilediğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar: “Soma’dan Bugüne, İki Soma Daha Oldu, Ama Kimse Haberi Olmadı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!