G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.157.010,19

Özgür Özel, Hatay’da Birlik ve Mücadele Vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel, Osmaniye ve Hatay’ı Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye ve Hatay illerini ziyaret etti. Osmaniye’deki temaslarının ardından Hatay’ın Defne ilçesinde bir halk buluşması gerçekleştirdi. Bu etkinlikte Özel’e, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da eşlik etti.

Hatay’da Acılar ve Mücadele Vurgusu

Özel, yaptığı konuşmada, "Büyük acıdan 20 ay sonra Hatay’da, sizlerle bir kez daha bir aradayız. Sorunlarımız, acılarımız ve yeniden ayağa kaldırılacak bir kentimiz var. Hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz dönem yerel seçimlerin ardından CHP’nin 47 yıl sonra Türkiye genelinde birinci parti olduğunu belirten Özel, “Bu süreçte Türkiye’nin yüzde 65’ine hizmet etme yetkisi aldık. Ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni kazanamamamız içimizde bir yara açtı.” diye konuştu.

Hatalar ve Özür

Özel, Hatay’da yaşanan süreçlerin zorluğuna değinerek, bu süreçte hata yaptıklarını ve eksiklikler olduğunu, çok sayıda haksızlıkla karşılaştıklarını dile getirdi. “Hatay’ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim şahsi meselem’ dediği Hatay’ı yeniden kazanmak için çalışıyoruz. Ancak bu süreçte kaybettiğimiz için tüm kalbimle Hatay’ın güzel insanlarından özür diliyorum” dedi.

Hayatın Yeniden Şekillendirilmesi

Özel, Hatay’da bir daha kaybetmemek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Gölge kabinemiz ve milletvekillerimizle birlikte Hatay’a dönük raporlar hazırlıyoruz. Yarın CHP’nin MYK toplantısını Hatay’da yapacağız ve burayı asla yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Deprem Sonrası Durumun Eleştirisi

Özgür Özel, 6 Şubat depreminde Hatay’ın büyük kayıplar yaşadığını belirterek, “Hatay, bu süreçte en çok ihmal edilen şehirlerden biri oldu. Deprem sonrası verilen sözlerin yerine getirilmediği gibi, arama-kurtarma çalışmaları da yetersiz kaldı” dedi.

Yıkılan İbadethanelerin Durumu

İbadethanelerin de depremde zarar gördüğünü hatırlatan Özel, "Devlet, tüm dinlerin ibadethanelerine sahip çıkmalıdır" vurgusunu yaptı. Ulu Cami’nin yeniden yapım sürecinin nasıl ilerlediğine dair bilgi veren Özel, "İhaleyi verdiler ama şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmedi" dedi. Ulu Cami için gerekli belgelerin eksikliklerini ortaya koyarak, “Hatay’a verilen sözler yerine getirilecektir” mesajını verdi.

Bu ziyaretleriyle CHP, Hatay’da birlik ve beraberlik sağlama çabalarını artırmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel, Hatay’da Birlik ve Mücadele Vurgusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!