G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,51
CNY4,85
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,93
GR. ALTIN2.931,65
BTC2.133.371,31

Özer Çiller: Tansu Çiller’in Eşi ve İş Adamı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özer Çiller, 21 Eylül 1937 tarihinde dünyaya gelmiştir. Türkiye’nin eski başbakanlarından Tansu Çiller’in eşi ve iki çocuğun babası olan Özer Çiller, evlendikten sonra soyadını benimsemiştir. Çiller, Caddebostan’ın ilk muhtarı ve uzun yıllar süren market işletmecisi Ramiz Uçuran ile İsmet Uçuran’ın çocuğudur.

Eğitim hayatına Saint Joseph Fransız Lisesi’nde başlayan Özer Çiller, daha sonra Robert Kolej’de mühendislik eğitimini tamamlamıştır. Ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde Boston ve Connecticut üniversitelerinde işletme yüksek lisansı derecesi almıştır. 1975 yılına kadar Amatek Inc. bünyesinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yapmıştır.

1963 yılında Tansu Çiller ile evlenen Özer Çiller, ABD’de sekiz yıl yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönerek Çukurova Holding’de CEO olarak Mehmet Emin Karamehmet ile çalışmıştır. 1983 yılında kendi işini kurmuş ve aynı zamanda Milliyet ve Güneş gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır.

2000’li yılların başından itibaren alternatif tıp alanına ilgi duyan Özer Çiller, bu alanda birçok kitap yayınlamıştır. Ayrıca, Zenbilli Ali Efendi’nin soyundan gelmekte ve aynı zamanda Ebu Bekir’in soyundan ve Mevlana’nın neslinden olduğu belirtilmektedir.

Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşayan Zenbilli Ali Efendi’nin soy ağacına göre, Özer Çiller, büyük sultanların şeyhülislamı olan Zenbilli Ali Efendi’nin soyundan gelmektedir. Süleyman’ın tahta çıkmasıyla birlikte, Zenbilli Ali Efendi ve akrabası Sadrazam Pîrî Mehmed Paşa da yanında bulunmaktaydı.

Özer ve Tansu Çiller çifti, ABD’de sekiz yıl yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönmüş ve iki çocuk sahibi olmuştur. Yakın tarihlerde hayatını kaybeden Özer Çiller, yaşamı boyunca farklı alanlarda başarılı bir kariyer ve aile hayatı sürdürmüştür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özer Çiller: Tansu Çiller’in Eşi ve İş Adamı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!