G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Özbekistan’da Yabancılara Sınırlama: Uygunsuz Konuşanlar Kabul Edilmeyecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özbekistan Senatosu, ülkede uygun olmayan konuşmalar yapan yabancılara karşı sert önlemler alınmasını öngören yasal değişiklikleri kabul etti. Senato Genel Kurulu’nun “Özbekistan’da Yabancı Uyrukluların Hukuki Statüsü’ne İlişkin Yasa” üzerinde yapılacak değişiklikler konusundaki kararı, ülkeye girişi yasaklayan ve istenmeyen kişi ilan eden düzenlemeleri içeriyor.

Yapılan açıklamaya göre, kararın ardından Özbekistan’ın ve halkının şerefi, haysiyeti veya geçmişine zarar veren kişilerin ülkeye girişine izin verilmeyecek. Bu kişiler, Özbekistan topraklarında bulunmaları durumunda istenmeyen kişi ilan edilerek sınır dışı edilecek. Ayrıca, ülkenin egemenliğine zarar veren yabancı uyrukluların isim listeleri tutulacak ve bu kişilerin 5 yıl boyunca ülkeye girmelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecek.

Dışişleri Bakanlığı tarafından tutulan listedeki yabancı uyruklular, sebeplerini düzeltebilecekleri takdirde listeden çıkarılabilecekler. Ancak, bu kişilerin banka hesabı açma veya emlak edinme gibi konularda da kısıtlamalar getirilecek. Yasa değişikliği, Senato tarafından onaylandıktan sonra Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in imzasını bekleyecek ve imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Bu yasal düzenleme, ülkenin güvenliği, toprak bütünlüğü ve halkının onuru ve haysiyetini korumaya yönelik olarak yapılmış bir adım olarak nitelendirilebilir. Özbekistan’ın içişlerine müdahale edilmesini engellemek ve ülke sınırlarının güvenliğini sağlamak amacıyla alınan bu kararın, yabancıların ülkeye olan saygısını ve hassasiyetini artırması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı (AA) kaynaklı habere göre, bu yasal düzenlemenin yabancı uyrukluların ülkede bulunma şekillerini ve haklarını belirgin bir şekilde etkileyeceği ve ülkeye giriş politikalarında köklü değişikliklere neden olabileceği belirtiliyor. Özbekistan hükümeti, bu kararın ülkenin geleceği ve istikrarı için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, ülkenin egemenliğini korumak adına alınan tedbirlerin gerekliliğine dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özbekistan’da Yabancılara Sınırlama: Uygunsuz Konuşanlar Kabul Edilmeyecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!