G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,05
CNY4,80
GBP44,69
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,68
GR. ALTIN2.968,64
BTC2.324.242,37

Özbekistan, Yerli Zırhlı Araçları Tarlon-M ve Arslon’un Saha Testlerini Başarıyla Tamamladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özbekistan, yerli olarak geliştirdiği 8×8 Arslon ZPT ve 4×4 Tarlon-M ZPT araçlarının saha testlerini başarıyla tamamladı. Özbekistan’ın ulusal yayın kuruluşu MTRK tarafından yapılan habere göre, ZPT’lerin tanıtımı yapıldı. Özbekistan Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan videoda Arslon 8×8 ZPT ve 4×4 Tarlon-M ZPT araçlarının sahadaki görüntüleri yer aldı.

MTRK raporuna göre, Arslon ZPT, NATO standartlarında olup yabancı zırhlı personel taşıyıcılarının analizleri sonucunda geliştirildi. Özbekistan Savunma Sanayii Ajansı bünyesindeki kuruluşlar iş birliği yaparak Arslon ZPT’yi geliştirdi. Montaj, 2020’de prototipi çıkan Tarlon 4×4 ve Qalqon 4×4 ZPT araçlarının üretildiği tesiste gerçekleştirildi. Montaj işlemleri, Özbekistan’ın başkenti Taşkent yakınlarında bulunan Krantas Group tarafından yapıldı.

Arslon 8×8 ZPT aracı, 32 ila 35 ton arasında değişen ağırlığa sahiptir ve geleneksel düzende motorun ön sağda ve mürettebatın yan tarafta bulunduğu yapısıyla tasarlanmıştır. Araçta sürücü, komutan ve topçu olmak üzere üç kişilik mürettebat arka arkaya otururken, araçta konfor sağlamak amacıyla klima ünitesi bulunmaktadır. İspanyol Escribano Mechanical & Engineering şirketinin Guardian 30 silah istasyonuyla donatılan Arslon 8×8, Sovyet 2A42 30mm otomatik top gibi silahları kullanabilir.

Özbekistan Silahlı Kuvvetleri, eski tekerlekli ZPT eksikliğini gidermek amacıyla yerli olarak Arslon ZPT’yi geliştirdi. Ayrıca Tarlon 4×4 aracının daha gelişmiş versiyonu olan Tarlon-M 4×4 ZPT da saha testlerini başarıyla tamamladı. 13,5 ila 14,5 ton ağırlığındaki Tarlon-M aracı, polimer zırhlı kompozit malzemelerden oluşan gövdeye sahiptir ve 105 km/s azami hızla 750 km menzile sahiptir. Araç, devriye gezmek, özel görevler yapmak ve birlikleri taşımak gibi amaçlarla kullanılmaktadır.

Özbekistan’ın savunma sanayiinde yerli ürünler geliştirme çabaları, ülkenin savunma kabiliyetini artırmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflemektedir. Arslon ve Tarlon-M ZPT araçlarının saha testlerini başarıyla tamamlaması, Özbekistan’ın bu yöndeki çalışmalarının olumlu sonuçlarını ortaya koymaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özbekistan, Yerli Zırhlı Araçları Tarlon-M ve Arslon’un Saha Testlerini Başarıyla Tamamladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!