G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,80
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,50
GR. ALTIN2.915,18
BTC2.177.914,42

Oy Verme İşleminin Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde oy verme işlemi, belirli saatler arasında gerçekleşecek.

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, ve Kilis illerinde oy verme işlemi saat 07.00’de başlayacak ve 16.00’da sona erecek. Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00 ile 17.00 arasında olacak. Bitiş saati gelmesine rağmen oylarını vermek için bekleyen seçmenlere ise sırayla oy kullanma izni verilecek.

Seçmenlerin oy kullanabilmek için seçmen bilgi kağıdına ihtiyaçları olmayacak, ancak kimlik belgesi göstermek zorunlu olacak. Seçmenler vatandaşlık numarası olan bir kimlik belgesi ile oy kullanabilecekler.

Oy pusulaları, büyükşehirlerde yaşayan seçmenlere farklı farklı verilecek. Büyükşehirlerde yaşayanlar, büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı ve ilçe belediye meclisi üyeliği için ayrı ayrı pusulalar alacaklar. Diğer iller ve köylerde ise oy pusulaları, zarf ve mühür sandık görevlileri tarafından seçmenlere verilecek.

Oy verme yerine cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi cihazlarla girilmesi yasak olacak. Oy pusulasına basılacak mührün siyasi parti veya bağımsız aday için ayrılan bölümden taşmaması gerekecek. Yanlış oy kullanıldığını düşünen seçmenlere yenisi verilmeyecek ve oy pusulaları tek zarfa konulacak.

Oyunu kullanan seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra seçmen listesinde adının bulunduğu yere imza atacak. Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Kanunu’nda yer alan para cezası hükmü ise uzun süredir uygulanmıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oy Verme İşleminin Detayları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!