G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

OVP Açıklanıyor: İşte Türkiye’nin Ekonomik Geleceği için Atılan Adımlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Vadeli Program (OVP) için belirlenen kritik tarih, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından duyuruldu. Yılmaz, programın 5 Eylül Perşembe günü açıklanacağını açıkladı. Ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, cari açığı düşürme konusunda kararlı olduklarını belirtti. Cari açığın güncelleneceğini ve yüzde 2’nin altına düşeceğini söyleyen Yılmaz, cari açığın Türkiye için bir engel olmaktan çıkaracaklarını ifade etti.

Yılmaz, programın içerisinde hangi başlıkların yer alacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Tüketimde ılımlı bir yaklaşımın benimsenirken yatırımın, üretimin ve ihracatın büyümedeki payının arttırılmasının hedeflendiğini belirtti. Cari dengenin korunması ve geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Yılmaz, Sayın Cumhurbaşkanı’nın da yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önemsediğini dile getirdi.

Yılmaz’ın açıklamalarında öne çıkan bir diğer konu ise istihdam artışı oldu. Bu yıl 1 milyonun üzerinde istihdam artışı beklediklerini belirten Yılmaz, istihdamın ekonomik ve sosyal bir gösterge olduğunu vurguladı. Türkiye’nin son 20 yılda gelir grubunda yükseldiğini ve milli gelirinin arttığını söyleyen Yılmaz, bu sürecin çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Yılmaz, Orta Vadeli Programın halkın refahını arttırmak ve ülkenin gücünü güçlendirmek adına önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin geleceğe daha emin bir şekilde hazırlandığını söyleyen Yılmaz, enflasyonun düşmesi ve istikrarın sağlanmasıyla büyümenin daha istikrarlı bir şekilde devam edeceğini ifade etti. Nihai amacın insanların refahını kalıcı ve istikrarlı bir şekilde arttırmak olduğunu söyleyen Yılmaz, ekonominin sadece rakamlardan ibaret olmadığını ve insan odaklı bir kalkınma anlayışı benimsediklerini belirtti.

Sonuç olarak, Orta Vadeli Programın 5 Eylül Perşembe günü açıklanması bekleniyor. Programın içeriğinde tüketimin ılımlı tutulması, yatırımın, üretimin ve ihracatın arttırılması, istihdamın korunması, halkın refahının artması ve ülkenin gücünün güçlenmesi gibi konular öne çıkacak. Yılmaz’ın açıklamalarıyla programın önemi ve hedefleri net bir şekilde belirginleşmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
OVP Açıklanıyor: İşte Türkiye’nin Ekonomik Geleceği için Atılan Adımlar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!