G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

ÖSYM KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS ön lisans sınavı, 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçları ise 20 Eylül 2024 tarihinde açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans sonuçları, ÖSYM AİS sitesi üzerinden erişilebilir durumda. Sınava Türkiye genelinde 1 milyon fazla aday katıldı. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilirler. KPSS Ön Lisans sınavı değerlendirme işlemleri tamamlanarak, adaylar 20 Eylül 2024 tarihinden itibaren sınav sonuçlarına erişebilirler.

ÖSYM’nin açıklamasına göre, 2024-KPSS Ön Lisans sınav sonuçları, 1 Eylül 2024 tarihinde yapılan sınavın değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yayınlandı. Adaylar, sonuçlara T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler. Ayrıca sınavda kullanılan cevap kağıtlarının optik okuyucular tarafından okunması sonucunda elde edilen doğru cevaplar ve aday cevapları, ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden 10 gün süreyle erişilebilir olacak. Adaylar, cevap kağıdı görüntüleme ekranı üzerinden sınavda verdikleri cevapları ve doğru cevapları inceleyebilecekler. Ayrıca her soru için soru kökü, cevap seçenekleri ve adayın verdiği cevap da görüntülenecek.

ÖSYM’nin duyurusuna göre, 2024-KPSS Ön Lisans sınavına katılan adaylar, cevap kağıdı ve soruların doğru cevaplarına “https://ais.osym.gov.tr” adresinden erişebilecekler. Bu sayede adaylar, sınavda kullandıkları kitapçıktaki soru ve seçenek dizilimini görebilecekler. Ayrıca adayların testlerdeki doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile ham puanları da görüntülenecek. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, 2 yıllık üniversite mezunlarının kamuda memur olarak görev alabilmek için başvurularını yapmaları ve ilgili süreçleri takip etmeleri bekleniyor.

ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden KPSS Ön Lisans sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, 20 Eylül 2024 tarihinden itibaren sonuçlara erişebilirler. Adaylar, sınav sonuçlarına erişmek için T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin resmi web sitesine giriş yapabilirler. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, adaylar başarılı olmaları durumunda kamuda çeşitli pozisyonlarda görev alabilme imkanına sahip olacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ÖSYM KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!