G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Ordu Köy Okulu 7. Sınıf Öğrencisi TÜBİTAK Yarışmasında Bölge İkincisi Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu ilinde bulunan Erikceli Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi olan Talha Yaktı, köyde bir sokak köpeğinin saldırısına maruz kaldıktan sonra bu tür olayların önüne geçmek için bir çözüm bulmaya karar verdi. Genç öğrenci, fen bilimleri öğretmeni Galip Kerim ile birlikte çalışarak köpeklerin çocuklardan uzak tutulmasını sağlayacak bir ayakkabı tasarladı. Bu proje, Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda teknoloji tasarım kategorisinde 104 proje arasından bölge ikincisi oldu.

Galip Kerim, projenin detaylarını açıklayarak, ayakkabının köpekleri uzaklaştırmak için ultrasonik ses dalgaları kullandığını belirtti. Ayakkabının tasarımında 50 metreye kadar etkili olan bir ses frekansı kullanıldı ve denemelerde başarılı sonuçlar elde edildi. Ayakkabı, köpeklere zarar vermeden sadece çevreden uzaklaşmalarını sağlayacak şekilde çalışıyor. Projenin amacı, köpeklerin insanları takip etmesini engellemek ve böylece çocukların güvenliğini sağlamaktı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Talha Yaktı’yı başarısından dolayı telefonla arayarak tebrik etti. Kıran, genç öğrenciyi ve ailesini kutlayarak, Talha’nın başarısının diğer öğrencilere ilham kaynağı olacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin teknoloji alanındaki hedeflerine ulaşmasında gençlerin önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, #MilliTeknolojiHamlesi’nin geleceğin de emin ellerde olduğuna inandıklarını söyledi.

Talha Yaktı’nın geliştirdiği “köpek kaçıran ayakkabı” projesi, sadece bölgedeki insanlara değil, tüm Türkiye’ye ilham olacak cinsten bir başarı öyküsüydü. Genç yaşta böyle önemli bir projeye imza atan ve başarılı olan Talha, gelecekte de pek çok başarıya imza atacağına inanılıyordu. Ayrıca, bu tür yenilikçi projelerin desteklenmesinin gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine ve ülkenin teknolojik gelişimine katkı sağlamalarına yardımcı olduğu düşünülüyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ordu Köy Okulu 7. Sınıf Öğrencisi TÜBİTAK Yarışmasında Bölge İkincisi Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!