G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,60
CNY4,83
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,78
GR. ALTIN2.871,81
BTC2.083.980,05

Ölümlü Trafik Kazası Sonrası Türkiye’yi Terk Eden Anne Oğul, Adaletin Peşinde: İade Duruşmasında Gerilim Tırmanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başlık: İstanbul’daki Trafik Kazasından Sonra Anne ve Oğulun İade Duruşması Boston’da Yapıldı

İstanbul’da yaşanan bir ölümlü trafik kazasının ardından, 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok’un Türkiye’ye iade duruşması Boston’da gerçekleştirildi. Anne, Türkiye’nin talebi üzerine Boston’da yakalandı.

Savcıdan İade Vurgusu

John Joseph Moakly Adliyesi’nde yaklaşık 1 saat 40 dakika süren duruşmada, savcılık makamı, Eylem Tok’un, kazadan sonra oğlunu yurt dışına kaçırarak Türkiye’deki suçunun sabit hale geldiğini belirtti.

Savunma Tarafından İade İhtimali Reddedildi

Savunma avukatı, Tok’un daha önce Türkiye’de herhangi bir sabıka kaydının bulunmadığını ve Türk ceza yasalarına göre suçunun bir yıldan az hapis cezası içerdiğini öne sürerek, bu sebeplerle iki ülke arasındaki anlaşmaya göre iadesinin zorunlu olmadığını savundu.

Hakimden Savunma Süresi

Duruşma sonrası hakim Donal J. Jabell, iki tarafın sunduğu bilgilerin detaylılığından dolayı mahkeme sürecinin oldukça uzadığını belirtti. Her iki tarafın savunmalarını 8 sayfayı geçmeyecek şekilde özetleyerek bir hafta içinde sunmalarını talep eden hakim, Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ailenin Avukatından Açıklama

Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ailenin avukatı Burak Erden, Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesini umduklarını ifade ederek, "Türkiye’ye iade edildiklerinde ifade vermeleri gerekecek. İhmal suretiyle kasten adam öldürme, bilinçli taksir ve delilleri karartma gibi suçlardan ceza alacaklar. Bu suçlar 3 ila 22,5 yıl hapis gerektirmektedir." dedi.

Mektuplar Duruşmaya Sunuldu

Duruşma sırasında avukat Erden, kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin eşi Şükriye Aci ve annesi Pervin Aci tarafından yazılan mektupları mahkemeye sundu.

Eşinin Kaybının Ağır Acısı

Şükriye Aci, mektubunda eşinin sadece bir "isim" olmadığını, iyi bir eş ve 1,5 yaşındaki çocuklarının babası olduğunu vurgulayarak, "Kocam artık yok ve ben bir daha asla bütün olmayacak bir hayatın parçalarını toplamak zorundayım." ifadelerine yer verdi.

Adaletin Peşinden Koşan Çağrı

Şükriye Aci, eşinin ölümüne sebep olan 17 yaşındaki Cihantimur’un ve annesinin sorumluluk almadan kaçmasının kendisine daha derin bir acı verdiğini belirterek, "Bu adaletsizliğin devam etmesine izin vermemenizi saygıyla rica ediyorum. Genç adamın ve annesinin Türkiye’ye iadesi sadece yasal değil, aynı zamanda ahlaki bir zorunluluktur." şeklinde bir çağrıda bulundu.

Oğulun Kaçışını Eleştiren Mektup

Oğulun annesi Pervin Aci de hakime yazdığı mektupta, oğlunun ehliyetsiz bir sürücü tarafından öldürüldüğünü belirterek, kazadan sonra Cihantimur’un annesi tarafından yurt dışına kaçırılmasını eleştirdi.

Pervin Aci, "Sınırları geçmenin bir şekilde suçu ortadan kaldıracağına inandılar. Ancak adalet, mesafe veya coğrafya ile kaçılamaz." ifadelerine yer verdi ve Cihantimur ile annesinin "adalet ve hesap verme" için iadesini istedi.

Kaza ile İlgili Detaylar

Olay, Eyüpsultan’da 1 Mart tarihinde meydana geldi. Seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmıştı. Arızalı aracın yanında duran sürücülere, aynı yönden gelen bir diğer ATV çarpmış, kazada yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

Kaza sonrası Timur Cihantimur’un annesi Eylem Tok, oğluyla birlikte yurt dışına kaçış planı yaparak önce Mısır’a, ardından da ABD’ye gitmişti. Şüphelilerin Türkiye’ye iadesi için Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı evrak, ABD’nin ilgili makamlarına iletilmişti. Florida federal mahkemesinin aldığı karar neticesinde Cihantimur ve Tok, 14 Haziran’da Boston’da yakalandı. 18 Haziran’da ilk kez mahkemeye çıkarılan duo, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ölümlü Trafik Kazası Sonrası Türkiye’yi Terk Eden Anne Oğul, Adaletin Peşinde: İade Duruşmasında Gerilim Tırmanıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!