G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.152.932,24

Olimpiyat Etkisi: Türkiye’nin Havalı Tabanca Üretiminde Patlama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde Üretim Artışı

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 2019’dan beri havalı hedef tabancası üreten bir firma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda takımıyla gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç’in sosyal medyada viral olan pozunun ardından gelen yoğun talepler ışığında üretim kapasitesini artırma kararı aldı.

Olimpiyat sonrası üretimini yüzde 20 oranında artıran firmanın yöneticisi Okan Şanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlangıçta havalı hedef tüfeği ve tabancası üretimine odaklandıklarını, aynı zamanda av tüfeği ve yarı otomatik pompalı av tüfeği imalatı da gerçekleştirdiklerini belirtti.

Havalı hedef tabancasına özellikle yurt dışından büyük bir talep olduğunu ifade eden Şanal, Yusuf Dikeç’in pozunun ardından gelen taleplerin daha da arttığını vurguladı. Şanal, "Artık daha fazla insan bu tabancayı sormaya başladı. Sporcular ve atıcılık kulüpleri, ürünümüzü aktif olarak kullanıyor. Gelecekte bu ürünü geliştirerek olimpiyat seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz. İnşallah gelecekte olimpiyatlarda bu ürün kullanılacak." dedi. Dikeç’in görsellerini paylaşan birçok kişinin, "Yusuf Dikeç’in kullandığı tabanca bu muydu, ondan istiyorum." şeklinde taleplerinin olduğunu da ekledi.

Üretim Hedefleri Yükseliyor

Atıcılığa ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen birçok kişi, havalı hedef tabancasına yoğun ilgi gösteriyor. Şanal, "Olimpiyatlardaki tabancalarla aramızda çok büyük farklar yok. Ürünümüz, basınç dengeleme hassasiyeti sayesinde sabit atış imkanı sunuyor. Hem ahşap hem de plastik kabza modelimiz mevcut, ayrıca plastik model uzayabiliyor ve yarı bir mini tüfeğe dönüşebiliyor. Teknik özelliklerimiz oldukça yüksek. Yıl sonuna kadar 10 bin üretim hedefine ulaşmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Son olarak, Şanal, üretimlerinin yüzde 90’ından fazlasını yurtdışına gönderdiklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Olimpiyat Etkisi: Türkiye’nin Havalı Tabanca Üretiminde Patlama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!