G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.134.849,19

Okullardaki Temizlik Krizi: CHP ve Bakanlık Çatışması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda temizlik malzemeleri ve personel temininde yaşanan sorunlar, eğitim kurumlarını hastalıkların merkezine dönüştürdü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyelerin okullara temizlik desteği sağlama çabaları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdahaleleriyle sonuçsuz kalıyor. Bu durumun en son örneği de Balıkesir’de yaşandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ali Yılmaz, “Eğitim İçin Temizlik Destek Programı” mottouyla il genelindeki okullarda kapsamlı bir temizlik seferberliği başlattı. Bu çerçevede büyükşehir belediyesi bünyesinde oluşturulan “Okul Temizlik” ekipleri, talep eden ve ihtiyaç duyan okullarda temizlik çalışmalarını yürütmeye başladı. Ayrıca, okullara gerekli temizlik malzemelerinin sağlanacağının da duyurusu yapıldı.

WHATSAPP’TAN UYARI MESAJI

Başkan Yılmaz’ın bu açıklamasının ardından Milli Eğitim’den tartışmalı bir talimat geldi. Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, WhatsApp grubu üzerinden okul müdürlerine bir mesaj göndererek, “Büyükşehir belediyesinden kesinlikle talepte bulunmayın” uyarısında bulundu. Mesajda, tüm öğretmenlerin, velilerin ve okul aile birliği üyelerinin bu konuda dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürlerine şu notu iletti:

“Değerli müdürlerim, lütfen ne siz yöneticiler ne de okul aile birlikleri, veliler veya öğretmenler bu tür bir talepte bulunmayın. İyi niyetimizin kötüye kullanılma riski bulunuyor. Dikkatli olalım. İyi akşamlar.”

120 OKUL TEMİZLENDİ

Bu arada, Kahramanmaraş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de şehir genelindeki okullarda temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, haftada 30 okulun genel temizlik işlemlerini tamamlayarak, bir ay içerisinde toplam 120 okulu temizledi. Kahramanmaraş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatma Çelik, sınıflardan lavabolara, koridorlardan bahçelere kadar titiz bir temizlik süreci yürüttüklerini vurguladı ve bu çalışmaların 70 personel ve 6 araçla gerçekleştirdiğini ifade etti. Çelik, “Öğrencilerimizin daha hijyenik ortamda eğitim alabilmeleri için okulları sabahın erken saatlerinde temizliyoruz” dedi.

OKUL MÜDÜRLERİNE MESAJ GÖNDERİLDİ

Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerini “suistimal” gerekçesiyle bir kez daha uyardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Okullardaki Temizlik Krizi: CHP ve Bakanlık Çatışması!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!