G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,17
CNY4,86
GBP45,89
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,47
GR. ALTIN2.914,88
BTC2.190.069,38

Obama, Kamala Harris’in Seçilmesini “Yeni Bir Sayfa” Olarak Nitelendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nde seçim heyecanı sürerken, eski Başkan Barack Obama, Kamala Harris’in seçilmesini “yeni bir sayfa” olarak nitelendirirken, rakibi Donald Trump’ı ise “tehlikeli” olarak tanımladı. Chicago’da gerçekleşen Demokrat Parti Kongresi’nde Joe Biden’ın Kamala Harris’e devredilmesinin ardından konuşan Obama, Harris’e tam destek verdi. Obama, Amerika’nın Kamala Harris liderliğinde yeni bir döneme gireceğini ve Harris’in Amerikalıların problemlerine önem vereceğini vurguladı. Ayrıca, Harris’in Minnesota Valisi Tim Walz’ı yardımcısı olarak seçmesini de övdü ve seçimin kıran kırana geçeceğine dikkat çekti.

Obama, Biden’ın başkanlık döneminde demokrasiyi koruduğunu belirtirken, Trump’ı eleştirdi. Trump’ı güç aracı olarak gören ve kişisel çıkarları için kullanacak biri olarak tanımlayan Obama, seçmenleri Trump’ı tekrar seçmemeleri konusunda uyardı. Trump döneminin genel olarak kötü sonuçlanacağına işaret eden Obama, seçmenlere Trump’ın Beyaz Saray’ı tekrar ele geçirmesine izin vermemeleri çağrısında bulundu.

Obama, Trump’ın mitinglerdeki kalabalığa olan takıntısına da değindi ve bu konuda espri yaparak Demokrat Partili kalabalığı güldürdü. Eşi Michelle Obama ise Harris için “Umut geri dönüyor.” ifadesini kullanarak, Harris’in başkanlık için hazır olduğunu ve farklı ırkları birbirinden korku ile ayıran Trump’ı eleştirdi. Michelle Obama, Trump’ın ırk ayrımcılığı yaparak ülkeyi böldüğünü söyledi.

Obama’nın konuşması, Kamala Harris’in başkan yardımcısı olarak seçilmesi ve seçim sürecinde yaşanan önemli olaylar hakkında geniş bir perspektif sunarken, Trump’ın tehlikelerini ve ABD’nin yeni döneme girmesini önemsediğini gösteriyor. Obama ve Michelle Obama’nın konuşmaları, Amerikan siyasetindeki değişimi ve umudu vurgularken, Trump’ın politikalarına karşı bir duruş sergiliyor. Demokrat Parti Kongresi’nde yaşanan bu olaylar, Amerikan seçim süreci ve önümüzdeki dönem için önemli ipuçları sunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Obama, Kamala Harris’in Seçilmesini “Yeni Bir Sayfa” Olarak Nitelendirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!