G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

Nvidia’nın Geliri Yapay Zeka Çiplerine Yönelik Talep ile Yüzde 122 Arttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nvidia, yapay zeka çiplerine olan talepteki artış nedeniyle son üç aylık dönemde yıllık yüzde 122’lik bir gelir artışı elde etti. Son yıllarda yapay zeka teknolojilerine yapılan yatırımların artmasıyla birlikte, birçok şirket kendi yapay zeka teknolojilerini geliştirmeye odaklandı. Bu durum, çip üreticilerine büyük fayda sağladı. ABD merkezli bir çip üreticisi olan Nvidia’nın hisse değerlerindeki artış, yapay zeka çiplerine olan talebin etkisiyle yıl başından bu yana yüzde 50’den fazla yükseldi.

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia, 28 Temmuz’da sona eren üç aylık dönemde gelirini 30 milyar dolara çıkararak piyasa beklentilerini aştı ve rekor bir seviyeye ulaştı. Şirketin bu dönemde elde ettiği gelir, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122’lik artış gösterdi. Ayrıca, şirketin geliri bir önceki çeyreğe göre yüzde 15 artış gösterdi. Geçen yılın aynı dönemindeki geliri ise 13,5 milyar dolardı. Nvidia’nın net kârı da aynı dönemde yıllık yüzde 168 artarak 16,6 milyar dolara yükseldi. Bir önceki yılın aynı dönemindeki kârı ise 6,2 milyar dolardı.

Piyasa beklentisi, Nvidia’nın bu dönemde elde ettiği gelirin 28,7 milyar dolar olacağı yönündeydi. Ancak şirket, bu beklentinin üzerine çıkarak 30 milyar dolarlık gelir elde etti. Nvidia, içinde bulunduğu çeyrekteki gelir beklentisini ise 32,5 milyar dolar olarak açıkladı. Nvidia’nın piyasa değeri 3,09 trilyon dolara kadar yükselirken, Apple’ın piyasa değeri ise yaklaşık 3,44 trilyon dolar civarında seyretmekte.

Sonuç olarak, Nvidia’nın yapay zeka çiplerine olan talepteki artış sayesinde rekor gelir elde ettiği görülmektedir. Şirketin piyasa değerindeki artış, Apple ile aradaki farkı kapatmaya başlamıştır. Yapay zeka teknolojilerine yönelik yatırımların artmasıyla Nvidia’nın gelecekte de başarılı performansını sürdürmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nvidia’nın Geliri Yapay Zeka Çiplerine Yönelik Talep ile Yüzde 122 Arttı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!