G-QXXHXL9JW0
USD34,04
EURO37,96
CNY4,81
GBP45,23
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol72,81
GR. ALTIN2.801,70
BTC2.087.040,43

Norveç, Rusya’nın Dev Donanma Tatbikatını Gözetliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç, olası tehditlere karşı Rusya tarihindeki en büyük donanma tatbikatı olan Ocean-2024 Tatbikatı’nı izlemektedir. Rus Donanması tarafından 5 farklı denizde gerçekleştirilecek Ocean-2024 Tatbikatı’nda Norveç korvetin tatbikatı takip ettiği bilgisine ulaştı. Norveç Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan paylaşımda KNM Storm korveti, Rus Donanması’na ait biri Ropucha sınıfı çıkarma gemisi olmak üzere üç farklı gemiyi gözetliyor.

Kuzey ve Baltık denizindeki tatbikat ve test faaliyetlerinin artmasıyla Norveç ve müttefik ülkeler, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu bağlamda Norveç Silahlı Kuvvetleri; hava, kara, deniz, su altı ve uzay tabanlı sensörler ile olası tehditlere karşı gözetleme ve hazır bulunma farkındalığını koruyor. Norveç Skjold sınıfı KNM Storm korveti, Rus savaş gemisini izliyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Norveç Müşterek Karargahı Komutanı Koramiral Rune Andersen, Rus Donanması’nın Ocean-2024 Tatbikatı’nı başlattığını ve faaliyetlerini artıracaklarını belirtti. Andersen, Norveç Silahlı Kuvvetleri’nin komşu bölgelerdeki durumu izlemeyi planladığını ve müttefikler ile işbirliği yaparak faaliyetlere dair genel bir bakışa sahip olduklarını vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ocean-2024 Stratejik Komuta Postası Tatbikatı’nı Pasifik ve Arktik Okyanusları, Akdeniz, Hazar ve Baltık Denizi’nde gerçekleştireceğini duyurdu. 16 Eylül’e kadar sürecek tatbikata 400’den fazla savaş gemisi, denizaltı ve destek gemisi katılacak. Tatbikata 120’den fazla uçak ve helikopter, yaklaşık 7000 silah ve teçhizat birimi ile 90.000’den fazla personel dahil olacak. Militarnyi’nin haberine göre Ocean-2024 Tatbikatı, Rus donanmasının yüksek hassasiyetli silahlar ve ileri teknoloji silahların entegre kullanımını test etmeyi amaçlıyor.

Tatbikatın ilk aşamasında kuvvet gruplarının belirlenen eğitim alanlarına konuşlandırılması planlanırken, ikinci aşamada stratejik hedeflerin yenilmesi, deniz ekonomik faaliyetlerin korunması ve çıkarma harekatlarının yapılması planlanıyor. Tatbikata Rusya’nın müttefiklerinden Çin de katılacak. Rusya’nın bu büyük tatbikatı, Norveç ve diğer bölge ülkeleri tarafından yakından takip edilmekte ve gelişmelere karşı hazırlıklı olunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Norveç, Rusya’nın Dev Donanma Tatbikatını Gözetliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!