G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Northrop Grumman, hava saldırılarına karşı yeni savunma sistemi duyurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel savunma endüstrisinin önde gelen şirketlerinden biri olan Northrop Grumman, seyir füzeleri ve insansız hava araçları gibi geniş çaplı hava saldırılarına karşı yeni bir savunma sistemi olan Top Tabanlı Hava Savunma (CBAD) sistemini duyurdu. Şirket, Defence Blog üzerinden yaptığı açıklamada, Bushmaster Chain Guns gibi gelişmiş mühimmatlar kullanarak CBAD sistemi ile hava tehditlerine karşı etkili bir savunma sağlayacaklarını belirtti.

Northrop Grumman, geliştirdikleri CBAD sisteminin gelecekteki çatışmalarda kritik altyapıları ve güvenlik açısından önemli üsleri hedef alan büyük hava saldırılarına karşı ölçeklenebilir, maliyet etkin ve dayanıklı bir çözüm sunacağını vurguladı. Bu sayede düşmanların artan sayıda ve çeşitlilikte hava araçlarını kullanacağı öngörüsüne karşı güvenli bir savunma sağlanacak.

CBAD sistemi, savaşta denenmiş ve başarılı toplar ve gelişmiş mühimmatları bir araya getirerek sensörleri, savaş yönetim sistemini, komuta ve kontrolü entegre ediyor. Bu sayede CBAD, ses altı seyir füzeleri ve insansız hava araçları gibi tehditlere karşı etkili bir savunma sağlayabiliyor.

Geleneksel uzun menzilli hava savunma füzelerine karşı CBAD, ölçeklenebilir üretim tabanı ve basitleştirilmiş lojistik ile uygun fiyatlı bir terminal savunma sistemini temsil ediyor. Bu da düşmanın düşük maliyetli teknolojileri büyük miktarlarda konuşlandırması karşısında daha etkin bir savunma imkanı sunuyor.

CBAD için kilit bir teknoloji, çeşitli hava tehditlerine karşı etkili bir önleme sağlayacak güdümlü mühimmatın geliştirilmesi olacak. Bu mühimmatlar, farklı kalibrelerde ölçeklendirilebileceği için çeşitli hava tehditlerine karşı uyarlanabilir. Aynı zamanda farklı uçuş manevraları yaparak menzili artırabilir ve etkili bir savunma sağlayabilir.

Northrop Grumman’ın CBAD sistemi, hava savunma teknolojilerinde yeni bir dönemi başlatabilecek potansiyele sahip. Şirketin bu yeni savunma sistemi, gelecekteki hava saldırılarına karşı kritik bir savunma hattı oluşturabilir ve savaş alanında askerlere büyük avantaj sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Northrop Grumman, hava saldırılarına karşı yeni savunma sistemi duyurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!