G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,16
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,99
GR. ALTIN2.898,69
BTC2.170.641,33

Nisan Ayında Kar Sürprizi: Kars’ta Yağan Kar Şaşırttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hava Durumu Uyarıları

Ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Ağrı, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevreleri ile Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Erzurum, Kars ve Iğdır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. Diğer yerlerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Doğunun iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi ve kar erimesi uyarısı yapılıyor.

Nisan Ayında Kar Sürprizi

Kars’ta nisan ayında beklenmedik şekilde kar yağışı yaşandı. Kar yağışı, kısa sürede etrafı beyaza bürüyerek kış havasını tekrar hatırlattı. Kent merkezinde yağmur görülürken, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı tarım alanında çalışan çiftçileri olumsuz etkiledi. Kars-Digor karayolu üzerinde Borluk köyü mevkiinde beyaza bürünen kar, tarlalarını ekmek için araziye gitmek isteyen çiftçileri geri döndürdü. Kar yağışı nedeniyle araziye gidemeyen çiftçiler, Borluk köyü Hanlar mevkiinde cep telefonlarıyla kar manzarasını kaydetti.

Anlık Hava Durumu Bilgileri

Marmara bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken sabah saatlerinde güney ve doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi yaşanabilir. Edirne’den başlayarak İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli’de parçalı ve az bulutlu hava tahmin ediliyor. Ege bölgesinde ise iç kesimlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa’da parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

Batı Karadeniz’de Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak’ta parçalı ve az bulutlu hava öngörülürken iç kesimlerde pus ve sis hadisesi bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz’de yoğun bulutlu hava beklenirken çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Amasya, Samsun, Tokat ve Trabzon’da parçalı bulutlu hava hakim olacak.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava öngörülüyor. Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır gibi illerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Güneydoğu Anadolu’nda da Siirt, Adıyaman ve Şanlıurfa’da sağanak yağışlar beklenmekte. Gaziantep ve Diyarbakır’da ise parçalı bulutlu hava öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nisan Ayında Kar Sürprizi: Kars’ta Yağan Kar Şaşırttı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!