G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,28
CNY4,87
GBP45,87
EURO/USD1,12
BIST9.685,93
Petrol71,89
GR. ALTIN2.914,95
BTC2.189.576,29

Nilüfer ve Osmangazi’de Orman Yangını!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nilüfer ilçesi Dağyenice Mahallesi ile Osmangazi ilçesi Gökçeören Mahallesi yakınlarındaki ormanda, 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangını fark eden çevre sakinleri, durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle yangının hızla büyüdüğü bölgede, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 arazöz, 1 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı ve 20 personel ile müdahale edildi. Yaklaşık 2 saatlik yoğun çalışma sonucunda yangın kontrol altına alındı. Ekipler, bölgede soğutma çalışmalarına devam ederken, yangının çıkış nedeni hakkında da araştırmalar yapılmaktadır. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, yangın sırasında rüzgarın hızlı bir şekilde esmesi nedeniyle alevlerin hızla yayıldığı belirtiliyor. Bu durum hem yangını kontrol altına almayı zorlaştırdı hem de çevredeki diğer alanlara sıçrama riskini artırdı. Neyse ki ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.

Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenememiş olsa da, bölgede yapılan incelemelerde bazı şüpheli unsurlara rastlanmıştır. Ekipler, yangının çıkış sebebini tespit etmek için detaylı bir çalışma yürütmektedir. Ayrıca, yangının çevreye verdiği olası zararlar da belirlenerek gerekli restorasyon çalışmaları planlanmaktadır.

Olayla ilgili yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı belirtilmiştir. Ancak, yangının çıktığı ormanlık alanda doğal yaşam ve ekosistem üzerinde olası etkileri de göz önünde bulundurularak, bölgedeki hassas alanlara özel bir önem verilmektedir. Bölgede devam eden soğutma çalışmalarının ardından, yangının etkilerinin en aza indirilmesi için gerekli tüm adımlar atılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nilüfer ve Osmangazi’de Orman Yangını!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!