G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Nikozi Mandela’nın İddialı Sözleri: “Irkçılığa Karşı Savaşmaya Devam Edeceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela’nın torunu Nikozi Mandela, dünya genelinde yükselen ırkçılığa karşı cesur bir duruş sergiliyor. Mandela, yıllar süren Apartheid rejimini nasıl yendiklerini anlatarak, ırkçılığa karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguluyor. Büyük babası Nelson Mandela’nın mirasçısı olarak tanınan Nikozi Mandela, dünya turuna çıkarak Filistin’de Apartheid rejimine son vermek için İsrail’in olimpiyatlardan men edilmesini talep ediyor. Mandela’nın kalbindeki en önemli konulardan biri Filistin meselesi olmuş ve Güney Afrikalılar olarak Filistin’in başarısının vasiyetleri olduğunu belirtiyor.

Nikozi Mandela, Filistin dava­sı için verdiği mücadele ile tanınıyor. Kalbinde Filistin meselesinin yer aldığını belirten Mandela, Güney Afrika’da Apartheid rejimini sonlandırdıktan sonra Filistin lideri Yaser Arafat’ı ziyaret etmiş ve iki ülke arasındaki dayanışmayı pekiştirmişti. Nikozi Mandela, İsra­il’in olim­pi­yat­la­rın­dan men edil­me­si çağ­rı­sı ya­pı­yor ve spor ve kültürel boykotun özgürlük mücadelesi için önemini vurguluyor.

Mandela, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne İsrail’i olimpiyatlardan men etme çağrısında bulunarak, Güney Afrika’nın 1964 Tokyo Olimpiyatları sırasında dışlanmasını hatırlatıyor. Bu adımın İsrail’in Filistin işgaline karşı barış içinde bir adım olacağını belirten Mandela, İsrail’in bu konuda adım atmaması halinde birçok ülkenin ve destekçi ülkelerin olimpiyatlardan çekileceğini ve baskı uygulayacağını ifade ediyor. Nikozi Mandela’nın ırkçılığa ve zulme karşı verdiği mücadele geniş destek bulurken, Filistin halkının özgürlüğü için yapılan bu çağrılar dikkat çekmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nikozi Mandela’nın İddialı Sözleri: “Irkçılığa Karşı Savaşmaya Devam Edeceğiz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!