G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.592,96

Nikki Haley, Washington’daki Ön Seçimde Trump’ı Geride Bırakarak Zafer Kazandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 2024 başkanlık yarışı için Cumhuriyetçi Parti ön seçimleri devam etmekte. Washington’da Nikki Haley ile eski Başkan Donald Trump arasında gerçekleşen ön seçimde, Haley %63 oy alarak Trump’a büyük bir fark atmıştır. Trump ise yalnızca %33 oy oranına ulaşabilmiştir. Bu sonuç, 5 Kasım’da gerçekleşecek seçimlerde Demokratların muhtemel adayı Başkan Joe Biden’ın karşısına çıkacak olan Trump’ı olumsuz etkileyebilir. Haley, Washington’daki ön seçimi kazanarak Cumhuriyetçiler arasında öne çıkan ilk kadın olmuştur. Aday olabilmek için gereken 1215 delegeye ulaşabilmek için 19 delegesi daha olan Haley, toplamda 43 delegenin desteğini almıştır.

Haley’in kampanya sözcüsü Olivia Perez-Cubas, Cumhuriyetçilerin Washington’daki durumu ve Trump’ın getirdiği kaosu reddetmelerinin şaşırtıcı olmadığını belirtmiştir. Trump ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Washington DC bataklığından bilerek uzak durdum.” ifadelerini kullanmıştır. Trump, Missouri, Idaho ve Michigan eyaletlerinde gerçekleşen son ön seçimlerle birlikte toplamda 244 delegesi bulunmaktadır. Diğer yandan Haley’in 24 seçici kurul delegesi bulunmaktadır. Seçimlerin netleşmesi için önemli günlerden biri olan “Süper Salı”da 16 eyalette yapılacak ön seçimlerin ardından başkan adaylarının durumunun daha belirgin hale gelmesi beklenmektedir.

Sonuç olarak, Cumhuriyetçi Parti içindeki ön seçimler devam etmekte ve Nikki Haley ile Donald Trump arasında yaşanan rekabet dikkat çekmektedir. Haley, Washington’da ön seçimi kazanarak Trump’ı geride bırakmış ve partinin ilk kadın ön seçim galibi olmuştur. Bu sonuçlar, 5 Kasım seçimlerinde Trump’ın karşısına çıkacak olan Demokrat aday için de belirleyici olabilir. Süper Salı’nın ardından başkan adaylarının durumu daha netlik kazanacak ve seçim süreci şekillenecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nikki Haley, Washington’daki Ön Seçimde Trump’ı Geride Bırakarak Zafer Kazandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!